Koşullu biçimlendirme

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Koşullu biçimlendirmede simge kullanmak istiyorum

D2 hücresi B2 hücresine eşit veya büyükse yeşil simge
D2 hücresi C2 hücresine eşit veya büyükse sarı simge
D2 hücresi C2 hücresinden küçükse kırmızı simge kullanılacak.

Bu işlemi yapıyorum fakat 100 den fazla satır var. Alt satırlara da aynı koşulları toplu şekilde nasıl uygulayabilirim. örnek dosya ekte

Yardımcı olursanız sevinirim

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 365 | Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
14-01-2024
Excel'in hangi sürümünü kullanıyorsun bilmiyorum ama 2010 'da Giriş sekmesinde biçim boyacısı var, ekran görüntüsünü ekledim,

Bir hücreye gerekli ayarı biçimlendirmeyi yap,
O hücre seçili iken bu biçim boyacısına tıkla
Daha sonra altalta kaç tane sekmeyi istiyorsan aynı mouse'yi bırakmadan tamamen seç ve bırak.
İlk hücredeki biçimlendirme bütün hepsine uygulanır.

http://prntscr.com/tcpq2

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
onu denemiştim o şekilde olmuyor. koşul için girdiğim D2 B2 C2 hücreleri alt satıra geçince D3 B3 C3 olması gerekiyor fakat olmuyor. $D$2 şeklinde sabitlediği için altındaki hücrelere uygulamamın bir anlamı kalmıyor.

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Koşullu biçimlendirmede simge kullanmak istiyorum

D2 hücresi B2 hücresine eşit veya büyükse yeşil simge
D2 hücresi C2 hücresine eşit veya büyükse sarı simge
D2 hücresi C2 hücresinden küçükse kırmızı simge kullanılacak.

Bu işlemi yapıyorum fakat 100 den fazla satır var. Alt satırlara da aynı koşulları toplu şekilde nasıl uygulayabilirim. örnek dosya ekte

Yardımcı olursanız sevinirim
Bütün satırları seçip biçimlendirme formülünü yazarken satır numarasının önündeki $ işaretini kaldırmanız gerekiyor.

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
ilginiz için teşekkürler fakat ilk 3 satırda olduğu gibi simge kullanmak istiyorum örnek dosyada yapmış olduğum ilk 3 satırdaki biçimlendirme kuralını tek tek her satıra girmek zorunda kalıyorum kısa yoldan tüm satırlara da uygulayabilirmiyiz. renk değilde simge

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Örnek dosyanıza baktım. Hiçbir biçimlendirme koşulu bulamadım. Hala 2003 ofis kullanmaya devam ettiğim için görememiş olabilirim. Umarım başka arkadaşlar size yardımcı olur.
Ancak mantıken ilk satıra yazdığınız formülde $ işaretlerinin yerine dikkat edip biçim boyacısı fırçayı kullandığınızda olumlu netice almanız gerektiğini düşünüyorum.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
ilk 3 satıra örnek olsun diye eklemiştim. $ işaretini kaldırdığım zaman hata veriyor. yine de ilginiz için teşekkürler.