Koşullu Biçimlendirme

s.a. üstadlarım

excel 2007 kullanıyorum.

Sayfa 1 de
a1'de tarih b1'den b'25 kadar 1-24 arası sıralı sayma sayılarım var.

Sayfa2'de

a1'de tarih b1'den b5'e kadar 1-24 arası rasgele 3 sayı var. mesela;3, 5, 9. sayfa1 de b2 de bulunan 3'ü ilk satırda bulup, hücre rengini boyayacak.

sayfa2 de bulunan sayıları 1. satırda bulunan sayılar arasından bulup koşullu biçimlendirme ile nasıl hücre dolgu rengi verilebilir.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.

Cevabımın altındaki İMZA bölümünü okuyarak,
sorunuzu örnek belge ile desteklerseniz sonuca daha hızlı ulaşırsınız diye düşünüyorum.
.

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 Türkçe
Bildiğim kadarıyla başka sayfadaki hücre koşullu biçimlendirmede kullanılmıyor

Ben şu şekilde çözerdim başka sayfadaki hücreyi ilgili sayfadaki bir hücreye getirirdim üçü içinde ayrı koşul koyardım ama daha kolay alternatif bir yolu var mıdır bilmiyorum ancak buda işinizi görücektir

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Bildiğim kadarıyla başka sayfadaki hücre koşullu biçimlendirmede kullanılmıyor

Ben şu şekilde çözerdim başka sayfadaki hücreyi ilgili sayfadaki bir hücreye getirirdim üçü içinde ayrı koşul koyardım ama daha kolay alternatif bir yolu var mıdır bilmiyorum ancak buda işinizi görücektir
Eski versiyonlar için geçerli bir ifade olmakla beraber yine de ad tanımlaması yaparak başka sayfadaki hücre koşullu biçimlendirmede kullanılabilir.

Örnek dosya üzerinden gidersek Sayfa2'deki B1:E1 aralığını ad tanımlama bölümünden "diger" ismiyle tanımladığımızı varsayarsak Sayfa1 B1:M1 aralığı için koşullu biçimlemeye aşağıdaki formülü uygulayabiliriz.
Kod:
=EĞERSAY(diger;B1)>0