Koşullu Biçimlendirme

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 - türkçe
Merhabalar kolay gelsin herkese.

Ben bir tablo hazırlıyorum.Örneğin şu şekilde

Tarih Birim Miktar Adet Toplam Miktar Gelen

23.05.2018 0,100 500 50

Bu şekilde iki tablo var. Mesala gelen kısmına ben 450 yaptığımda adetten küçük olunca tarih satırı yeşil olsun istiyorum.

Tarih Birim Miktar Adet Toplam Miktar Gelen

23.05.2018 0,100 500 50

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Örnek dosyanızı www.dosya.tc gibi paylaşım sitelerinden birine yükleyin, daha hızlı çözüme ulaşırsınız.

İki tablo var diyorsunuz tablolar hangi hücreden başlıyor nerede bitiyor, diğerinin pozisyonu ne? Bunlar bilinmeden getirilen çözümler belki işinize yaramayabilir.

byfika

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili : Ofis 2016 Tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13.09.2027
Merhabalar,
Örnek dosya ekte, fakat ifadelerde çelişkiler var. Örnekteki açıklamaların 1.açıklama ve 2. açıklama diğer yani 3.açıklama, 4.açıklama, ve 5. açıklama ile çelişmekte. Ayrıca 3. mesajınızda yazdığınız ile dosyanızda yazdığınız farklı bu açıklamanızda C3 den bahsediyorsunuz, örneğinizde C3 hiç gemiyor ve D,E ve I sütunlarına göre işlem yapması yazılı.
A3 hücresine uygulama yaptım diğerlerini uygularsınız. Dosyada açıklama yazdım. Ama sizin istediğinizi tama anlayamadığımdan böyle bir çalışma örneği gönderiyorum.
İyi çalışmalar...

indirme linki:
http://www.dosya.tc/server13/g3r20m/BYFIKA__KENAN.rar.html

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel 2010 - türkçe
Teşekkür ederim yardım için hocam.

Benim istediğimde şöyle mesala orada adet sütunu (C) var. Adet sütunu göre E ve I sütunlarına yani Gelen kısmına değer geldiğinde ona göre koşullu biçimlendirme olucak. Mesala E deki gelen adet sütununa (C) eşit ve büyükse yeşil olmalı. Ama şuda var mesala. E sütununda 500 var I da 300 var o zaman ikiside kırmızı olmalı. Benim amacım sipariş girilecek bir tablo hazırlamak. Ben bu şekilde malzemeleri yazıcam. Hepsi tamamlanmışsa sipariş hazır. Biri bile eksikse siparişde eksiklik var diye anlamak istiyorum. Onun için hepsi tamam olduğunda yeşil, ikisi yada biri eksik oldugunda kırmızı olsun istriyorum.

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 - türkçe
http://s3.dosya.tc/server15/kqa7kg/NERSOY_PERSONEL_BILGI_LISTESI.xlsx.html

Birde bu excel sayfasındaki güncel personel çalışma sayfasındaki bilgileri personel demografik yapısı çalışma sayfasına bağlamak istiyorum. Mümkün müdür acaba? Yani ilk çalışma sayfasınındaki bilgiler doğrultusunda oradaki bilgiler otomatik hazır olsun.