• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu Biçimlendirme

Mehmet Sait

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 TR
Merhaba,

Bir hücrede; koşullu biçimlendirme ile iki farklı tablodan sağlama kontrolü yapmak için bu kodları kullanıyorum. Hücrenin eşit olmadığı zamanda, sorunun hangi tablodan kaynaklandığını belirtmesi için formüle mesaj eklenebilir mi ?

Fire Takibi : =ÇOKETOPLA('Fire Takibi'!$AH$7:$AH$399;'Fire Takibi'!$AC$7:$AC$399;$AC11;'Fire Takibi'!$AF$7:$AF$399;AP$10) Günlük Performans : =ÇOKETOPLA('Günlük Performans'!$AJ$7:$AH$399;'Günlük Performans'!$Z$7:$Z$399;$AC11;'Günlük Performans'!$AD$7:$AD$399;AP$10)

Teşekkür ederim.

Merhaba @Dunya_

İsteğinizi tam anlamadım ama uyarı yerine renkleri kullanmak isterseniz şöyle olabilir.
1inci koşullu biçimlendirme için: =(Fire Takibi formülü)>(Günlük Performans formülü) kullanılarak bir renk belirlenir
2nci koşullu biçimlendirme için: =(Fire Takibi formülü)<(Günlük Performans formülü) kullanılarak bir renk belirlenir
3üncü koşullu biçimlendirme için: =(Fire Takibi formülü)=(Günlük Performans formülü) kullanılarak bir renk belirlenir

İlk veri satırında uygun bir sütuna aşağıdaki gibi bir formül oluşturulup bu formülün sonucuna göre hücreye sonuç yazdırılabilir.
C++:
=EĞER(AP10="";"";EĞER(Fire...>Günlük...;"Fire Büyük";EĞER(Fire...<Günlük...;"Fire Büyük";"Günlük Büyük";"EŞİT")))

Son düzenleme:
Düzetme süresini kaçırdım önceki cevabımı düzeltiyorum,
C#:
=EĞER(AP10="";"";EĞER(Fire...>Günlük...;"Fire Büyük";EĞER(Fire...<Günlük...;"Günlük Büyük";"EŞİT")))

Merhaba @Dunya_

İsteğinizi tam anlamadım ama uyarı yerine renkleri kullanmak isterseniz şöyle olabilir.
1inci koşullu biçimlendirme için: =(Fire Takibi formülü)>(Günlük Performans formülü) kullanılarak bir renk belirlenir
2nci koşullu biçimlendirme için: =(Fire Takibi formülü)<(Günlük Performans formülü) kullanılarak bir renk belirlenir
3üncü koşullu biçimlendirme için: =(Fire Takibi formülü)=(Günlük Performans formülü) kullanılarak bir renk belirlenir

İlk veri satırında uygun bir sütuna aşağıdaki gibi bir formül oluşturulup bu formülün sonucuna göre hücreye sonuç yazdırılabilir.
C++:
=EĞER(AP10="";"";EĞER(Fire...>Günlük...;"Fire Büyük";EĞER(Fire...<Günlük...;"Fire Büyük";"Günlük Büyük";"EŞİT")))

Hocam, örnek dosyada yapmak istediğimi ifade etmeye çalıştım.

Ekli dosyalar

Geri