Koşullu Biçimlendirmede Çoklu Hücre(Referans Hücre) Seçimi

Excel Vers. ve Dili
2010
Merhaba arkadaşlar,
Çok mu kolay yoksa makro yardımı olmadan yapılamaz mı bilmiyorum ama benim sorunum şu:
Yan yana hücrelerden birinin tarihi ötekinden büyük olduğunda hücre farklı renk alsın ve bu kural tüm sütun için her hücre özelinde ayrı çalışsın istiyorum ancak "koşullu biçimlendirmede bir çalışma sayfası aralığına doğrudan başvuramazsınız" uyarısı alıyorum.

Daha net olması açısından örneğin a1 hücresinde 12.10.2017 verisi bulunsun, ben b1 hücresine 13.10.2017 verisini(daha büyük olan tarihi) elimle girdiğimde b1 hücresi farklı renk alsın istiyorum(tek referans hücrede sorun olmuyor) ancak bu tüm a-b sütunu için çalışsın istediğimde problem ortaya çıkıyor. yani a2 b2 den küçükse, a3 b3 den küçükse de ben elimle b2yi ve b3 'ü girdiğimde bu kural çalışsın istiyorum. umarım anlatabilmişimdir, şimdiden teşekkürler.

AdemCan

Altın Üye
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Merhabalar;
Koşullu Biçimlendirme formülünü şu şekilde yazıp =$A1<$B1 , uygulama hedefini =$B:$B yapınız. B sütunundaki tarihler yan hücresinde ki ( A sütunundaki ) tarihten büyük olursa biçimlendirdiğiniz rengi alır.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Biraz karışık anlatmışsınız ama eğer istediğiniz yanyana olan hücrelerde B sütunundaki büyükse renklensin ise şöyle yapabilirsiniz:

B sütununu seçin
Koşullu biçimlendirmeyi açın
formül kullanmayı seçin
Formül olarak aşağıdaki formülü yazın:

Kod:
=$A1<$B1
Biçim ayarınızı yapıp, çıkın.

Bu durumda B2, A2'den büyükse B2 istediğiniz biçimde olacak; B156546, A156546'dan büykse de B156546'nın biçimi değişecektir.

Excel Vers. ve Dili
2010
çok teşekkürler, her tarafı sabitlediğim için formül çalışmıyormuş, dikkatsizlik işte. Şimdi de büyük eşit yapıyorum, doğal olarak her iki hücre de boş olunca(henüz veri girişi yapılmadığı için) tüm sütunu boyuyor, bu problemi de diğer sütuna kesme işareti veya 01.01.1900 yazarak çözmeyi düşünüyorum, sanırım başka bir çözümü yoktur?

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Aşağıdaki gibi deneyin, büyüklük ve küçüklüğü kendinize göre ayarlayın. Formülde her iki hücrenin de dolu olması şartı da aranmaktadır:

Kod:
=VE($A1<>"";$B1<>"";$A1<=$B1)