Koşullu biçimlendirmede formul kullanma

Excel Vers. ve Dili
2003 standart edition türkçe
merhaba arkadaşlar
ekte gönderdiğim dosyada;

ürün adı kalem olan ve 10 dan fazla satılan ürünlerin toplam satılan miktarının kırmızı yazı rengi veren biçimlendirmeyi nasıl yapabilirim

Ekli dosyalar

asi_kral

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
merhaba arkadaşlar
ekte gönderdiğim dosyada;

ürün adı kalem olan ve 10 dan fazla satılan ürünlerin toplam satılan miktarının kırmızı yazı rengi veren biçimlendirmeyi nasıl yapabilirim
Merhaba
A:C sütunlarını tarayın.
Biçim - Koşullu Biçimlendirme - Formül bölümüne
Kod:
=VE($A1<>"";$B1="kalem";$C1>10)
Bu formülü yazın ve biçimlendir - Dolgudan rengi seçin ve koşulları tamam diyerek kapatın ve sonuçları gözlemleyin.
Dosyanız Ekte.

Ekli dosyalar

assenucler

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 TR 64 Windows 11 Home Single Language x64 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29-05-2025
Katkınız için teşekkürler...

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 İngilizce
Merhabalar,

Benimde koşullu biçimlendirme ile çözüleceğini düşündüğüm bir problemim var. Rica etsem yardımcı olabilir misiniz?
B3 ücresindeki değere ne yazarsam 1 veya 2 veya 3 olduğunu düşünelim. Aynı hücre üzerinde A3 hücresindeki değerler çarpacak.

Ekli dosyalar

asi_kral

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Merhabalar,

Benimde koşullu biçimlendirme ile çözüleceğini düşündüğüm bir problemim var. Rica etsem yardımcı olabilir misiniz?
B3 ücresindeki değere ne yazarsam 1 veya 2 veya 3 olduğunu düşünelim. Aynı hücre üzerinde A3 hücresindeki değerler çarpacak.
Merhaba
Sorunuzun Koşullu Biçimlendirme ile bağlantısını çözemedim :(
Biraz daha detaylı açıklama yapabilir misiniz_?

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 İngilizce
Ben onunla çözülebilir diye düşündüm ama daha başka bir çözüm yolu varsa da olur. Soruyu sorduktan sonra farkettim. Koşullu biçimlendire ile referans hücreye sonuç döndürdüğünüzde tekrar o sonuçla çarpacağından pek olmaz diye düşünüyorum. Başka bir çözüm gerekli gibi geldi bana

asi_kral

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Ben onunla çözülebilir diye düşündüm ama daha başka bir çözüm yolu varsa da olur. Soruyu sorduktan sonra farkettim. Koşullu biçimlendire ile referans hücreye sonuç döndürdüğünüzde tekrar o sonuçla çarpacağından pek olmaz diye düşünüyorum. Başka bir çözüm gerekli gibi geldi bana
Dosyada bir iki örnek verebilir misiniz_?
Yani ne istediğinizi sonucu nasıl elde ettiğinizi yazarak anlatırsanız yardımcı olmaya çalışırım

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 İngilizce
7 nolu konuda soruyu sorarken dosyamı da eklemiştim

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 İngilizce
B3 hücresinde 1 yazıyor ya 1 yazarsam B3*A3 yapacak ve değer A3 e göre 37,68 olcak.