Koşullu biçimlendirmeyi kopyalamakta sorun yaşıyorum.

Excel Vers. ve Dili
2016 türkçe
Merhaba.

Excel 2016 Türkçe kullanmaktayım.

Sorum şu şekilde;

A sütununda çeşitli veriler ve bilgiler var. A sütununun son satırında A sütununa ait verilere göre koşullu biçimlendirme yaptım. Misal A3 hücresini A1>A2 ise hücreyi maviye A2>A1 ise sarıya boyuyor.

Aynı veri türlerinden sütunlar boyu gidecek.

Sorum şu; A sütununu B sütununa kopyala yapıştır yaptığımda formüller B sütununa göre uyarlanıyor. Ancak koşullu biçimlendirme A sütunundaki A1>A2 koşulunda kalıyor. Biçim boyacısı ile boyasam da aynı oluyor.

Sütunlar boyu gidecek veriler için bunu nasıl kolay yoldan sağlayabilirim?

Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22/12/2022
Bu şekilde deneyiniz;Sütunları sabitini kaldırınız
Kod:
=A1>A2

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 (64bit) - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
26/05/2022
Örnek bir dosya yükleyebilirseniz yardımcı olmaya çalışayım. Ne yapmak istediğinizi anladım gibi ama filtre vs deyince karıştı iş. Örnek bir dosya ile açıklamanızı rica edeceğim.

antonio

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Professional Plus 2013 Türkçe
Alternatif bilgi:
Koşullu Biçimlendirme >> Kuralları Yönet>> Açılan Pencerede "Uygulama Hedefi" kısmındaki hücre aralığını dilediğiniz gibi değiştiriniz.
Ek Bilgi:
Koşullu bilgi belirleme veya yönetim penceresinde değişiklik yapılması esnasında; istenen koşulun oluşması için verilerin girilmesi gereken alanların seçili olması önemlidir.
Mantık:
Sayfada seçtiğim yerlerde istenen koşullar oluşursa, biçimlendirdiğim format görünsün.
Formül Kullanımında dikkat edilecek husus:
$ işareti sütunun başana getirilirse, koşullu biçimlendirme belirlenen sütunda kalır. Fare ile sürüklemeden etkilenmez.
$ işareti satır numarasının başına getirilirse, biçimlendirme belirlenen satırla sınırlı kalır. Fare ile sürükleme ile koşullu biçimlendirme diğer satırlarda görülmez.

Excel Vers. ve Dili
2016 türkçe
Cevaplar için çok teşekkür ederim. Bahsettiğiniz üzere $ işareti sorunumun kaynağı imiş. Excel ile çok içli dışlı değilim. Ama basit formül ve makrolar arada gerekiyor. Formüle ben $ koymamış olmama rağmen kendisi eklemiş. Elle düzenleyip kaldırınca düzeldi. Tekrar teşekkürler.