koşullu boşluk ve dolu hücre sayma

Excel Vers. ve Dili
2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
16-07-2023
arakdaşlar
ekdeki dosyada açıklama var
koşulabağlı boşluksay formülünü yapıyorum olmuyor. yardımcı olursanız sevinirim.
şimdiden teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

=TOPLA.ÇARPIM(($C$2:$C$35=C37)*($D$2:$D$35<>""))

=TOPLA.ÇARPIM(($C$2:$C$35=C41)*($D$2:$D$35=""))

Bu şekilde kullanabilirsiniz..

.

Excel Vers. ve Dili
2016
16-07-2023
üstadım sizde olmasanız bana hiç yazan olmayacak
teşekkür ederim
birde merak etiim fonksiyonlardan en çok sevdiğiniz hangisi özel bir soru oldu ama

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Rica ederim.

Lütfen bu şekilde düşümeyin, emin olun müsait olan herkes size yardımcı olacaktır.

Fonksiyonlarla ilgili hiç bu şekilde düşünmemiştim. Her fonskiyonun kendisiyle ilgili bir özelliği var önemli olan sorularda bu özelliği görüp kullanmaktır. Farklı fonskiyonlarla alternatif bir çok formülde yazılabilir.

Excel Vers. ve Dili
2016
16-07-2023
ali bey ben onu yanlış baklıkta sordum diye burdan sordum
soru silme yeri de yoktu aslında nasıl silirm diyede soracaktım ama çok soru soran birisi de olmak istemiyorum
beni mahcup ettiniz

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Rica ederim.

Lütfen bu şekilde düşümeyin, emin olun müsait olan herkes size yardımcı olacaktır.

Fonksiyonlarla ilgili hiç bu şekilde düşünmemiştim. Her fonskiyonun kendisiyle ilgili bir özelliği var önemli olan sorularda bu özelliği görüp kullanmaktır. Farklı fonskiyonlarla alternatif bir çok formülde yazılabilir.
dikkatimi çeken tüm sorulara sizin yanıt vermeniz .. ne kadar güzel yardımlarınız için sonsuz teşekkürler .. insanlara yardım etmek ... başbakan olsanız keşke ..şaka değil valla.. herşeye ne kadar da güzel el atıp yardımcı olmuşsunuz.. eee bilenlerle bilmeyenler bir olur mu hiç.. bilginiz ve insaniyetiniz için.....ilim öğretmek ne kadar hayırlı bi iştir..! allah hayırlarınızı kabul eder inşaallah