koşullu köprü kurma hakk. yardım

Katılım
9 Eylül 2004
Mesajlar
243
Excel Vers. ve Dili
Office2003Trk
A1 hücresine herhangi veri girdiğimde B1 hücresinde GİT yazsın ve git yazısının üzerine tıkladığımda 2.sayfanın B8 hücresine gitsin. bu koşulların fonksiyonunu yazıp köprü oluşturarak yapabiliyorum. B1 hücresi boşken(yani A1 e veri girmediğim zaman) 2.sayfanın B8 hücresine gidiyor ben gitmesin istiyorum. yani koşul sağlandığında köprü oluşsun ve gidilebilsin.aksi halde tıklandığında gidilemesin.

yardımcı olursanız sevinirim.
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,057
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Aşağıdaki kodu sayfanın kod sayfasına kopyalayarak deneyin.

[vb:1:e521b66b8a]Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Address <> "$A$1" Then Exit Sub
If Target <> 0 Then
ActiveSheet.Hyperlinks.Add Anchor:=[B1], Address:="", SubAddress:= _
"Sayfa2!B8", TextToDisplay:="GİT"
Else
[B1].ClearContents
End If
End Sub
[/vb:1:e521b66b8a]
 
Katılım
22 Aralık 2005
Mesajlar
335
Excel Vers. ve Dili
Office - 2019 - Türkçe
Kod:
Sub b1_git()
değer = Range("A1").Value
Range("B1").Value = değer
End Sub
Kod:
Sub sayfa2_B8()
 değer = Range("A1").Value
 Sheets("Sayfa2").Range("B8").Value = değer
 End Sub
Benden bu kadar 1. kod sayfa B 1 gönderir. 2 . Kod Sayfa 2 B 8 gönderir.
 

Metin Karaağaç

Uzman
Altın Üye
Katılım
25 Aralık 2004
Mesajlar
1,793
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Pro Plus-Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-12-2025
fare ile seçince çalışmaya devam ediyor ama klavye ile A1 silinince ahmetozbey'in istediği oluyor
 

Metin Karaağaç

Uzman
Altın Üye
Katılım
25 Aralık 2004
Mesajlar
1,793
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Pro Plus-Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-12-2025
Bi şey daha.
A1 e değer girdikten sonra fare ile diğer hücrelere tıklayın.
 

Ali

Uzman
Katılım
21 Temmuz 2005
Mesajlar
7,895
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Levent Bey'in, kodları düzgün çalışıyor.Sn Acemi1, ne dediğinizi anlamadım
 

Necdet

Moderatör
Yönetici
Katılım
4 Haziran 2005
Mesajlar
15,350
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Evet Sayın Levent Bey'in/b] kodları gayet güzel çalışıyor. Yalnız birşey sormak istiyorum, benim excel ingilizce olduğu için kodlarda Sayfa yerine Sheet olarak değiştirmek zorunda kaldım.

1. Bu kod daha genel halde yazılabilirmiydi acaba? Hem türkçe hem ingilizce excel kullananlarda otomatik olarak çalışabilmesi açısından

2. Ã?rneğin B1 buton olsaydı A1 dolu olduğunda aktif, değilse pasif olabilir mi? (tabi yine butona basıldığında Sayfa2 de A1 e gidecek)
 

Metin Karaağaç

Uzman
Altın Üye
Katılım
25 Aralık 2004
Mesajlar
1,793
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Pro Plus-Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-12-2025
:aha: Uh!
Gerçekten çalışıyor. İlk denediğimde neden olmadı peki?!!
Allaallaaaaaa
 
Katılım
29 Ocak 2006
Mesajlar
1
excel sayfasına koyulan şifrelerin kırılması önlenirmi.Teşekürler
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,057
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Sn Necdet bey sorularınıza yanıt vermeye çalışayım.

1-Dil sorununu ortadan kaldırmak için sayfa adı yerine sayfanın indeksi kullanılabilir, indeks; sayfanın sekmedeki sırasının değeridir. Bunun tek dezavantajı sayfaların sıralamasını değiştirirseniz indekslerde değişeceğinden kod hatalı çalışacaktır. Bunun için kod aşağıdaki gibi düzenlenebilir.

[vb:1:539cd75695]Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Address <> "$A$1" Then Exit Sub
If Target <> 0 Then
ad = Sheets(2).Name & "!B8"
ActiveSheet.Hyperlinks.Add Anchor:=[B1], Address:="", SubAddress:=ad, TextToDisplay:="GİT"
Else
[B1].ClearContents
End If
End Sub[/vb:1:539cd75695]

2-Bu sorunuz içinde ekte bir örnek dosya hazırladım.
 

Necdet

Moderatör
Yönetici
Katılım
4 Haziran 2005
Mesajlar
15,350
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Teşekürler Levent Bey
 
Katılım
9 Eylül 2004
Mesajlar
243
Excel Vers. ve Dili
Office2003Trk
arkadaşlar geç oldu ama teşekkür ederim yardımlarınız için.
 
Katılım
9 Eylül 2004
Mesajlar
243
Excel Vers. ve Dili
Office2003Trk
arkadaşlar kusura bakmayın diğer hücreler için de aynısı olacağını zannettmiştim düşünemedim.a1:a100 ile b1:100 arası veriler girdiğimdede sayfa sırasına göre A1 hücresine gidecek işlem gerekiyor.
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,057
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Kod içindeki aşağıdaki ilk satırı silerek deneyin.

If Target.Address <> "$A$1" Then Exit Sub
 
Katılım
9 Eylül 2004
Mesajlar
243
Excel Vers. ve Dili
Office2003Trk
yanlış aktardım galiba şu şekilde olacaktı;
a1 e değer girdiğime b1 de "git" yazsın git'e tıkladığımda sayfa 2 nin b1 hücresine gitsin.
a2 değer girdiğime b2 de "git" yazsın git'e tıkladığımda sayfa 3 ün b1 hücresine gitsin.
a3 e değer girdiğime b3 de "git" yazsın git'e tıkladığımda sayfa 4 ün b1 hücresine gitsin.
........
........
........
........
100 tane sayfaya yönlendirecek şekilde ayarlamak istiyorum.
 
Katılım
9 Eylül 2004
Mesajlar
243
Excel Vers. ve Dili
Office2003Trk
tam olarak açıklayamadım herhalde.

a1'e veri girdiğimde b1'de "GİT" yazacak ve git e tıkladığımda 2.sayfanın b5 hücresine gidecek.

a2'ye veri girdiğimde b2'de "GİT" yazacak ve git e tıkladığımda 3.sayfanın b5 hücresine gidecek.

a3'e veri girdiğimde b3'de "GİT" yazacak ve git e tıkladığımda 4.sayfanın b5 hücresine gidecek.
.......
.........
.........
........
bu şekilde 100 tane olmasını istiyorum.

şimdiden teşekkür ederim.
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,057
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Aşağıdaki kodu deneyin.

[vb:1:33026ec42a]Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [a:a]) Is Nothing Then Exit Sub
If Target <> 0 Then
ActiveSheet.Hyperlinks.Add Anchor:=Target.Offset(0, 1), Address:="", SubAddress:=Sheets(Target.Row).Name & "!B5", TextToDisplay:="GİT"
Else
[B1].ClearContents
End If
End Sub
[/vb:1:33026ec42a]
 

Haluk

Özel Üye
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
12,406
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
Merhaba;

Değişiklik olsun, ben de formüllerle bir alternatif önereyim... :mrgreen:

A sütunundaki hücrelere herhangibir veri girildiğinde, yanında B sütunundaki hücrede "Git" yazar ve tıkladığınızda ilgili sayfanın B5 hücresine gidersiniz.
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,057
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Değerli dostum çok güzel bir alternatif olmuş, ne diyeyim kırk yıl düşünsem KÖPRÜ işlevi aklıma gelmezdi. :D
 
Üst