Koşullu Kolon Veri

Excel Vers. ve Dili
2013 Eng
Merhabalar,

Başlık biraz saçma oldu ama yapmak istediğim tahminimce basit bir şey.

2 Kolonum var. Birinde isim bilgisi yazıyor, diğer kolonda da sadece 2 veri alabilen bir alan var true false gibi. Ben bu kolonu Ad Yöneticisinden isimlendirdim ve kaynağını şu şekilde belirttim :

=KAYDIR(Eğitmenler!$A$3;0;0;BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(Eğitmenler!$A$3:$A$1001))

Böylelikle sadece doldurulan eğitmenlerin listesine ulaşıyorum. Ancak sonradan bir koşul daha zorunluluğu doğdu ve eğitmenler sekmesindeki diğer kolonun değerine göre bu listeyi güncellemem gerekiyor. Örnekle açıklamam gerekirse;

Eğitmenler Sekmesi
Eğitmen Adı ---- Eğitmen Türü (Kolonlar)
Hikmet ----- Kadrolu
Mehmet ----- Sözleşmeli
Sercan ----- Sözleşmeli

Yukarıdaki fonksiyonla eğitmen sekmesindeki tüm eğitmenleri alıyorum ancak benim sadece sözleşmeli olanlara ihtiyacım var. Yukarıdaki fonksiyonu nasıl güncellersem bu fonksiyon çalışır acaba?

Şimdiden teşekkürler.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.

Sorunuzu,
(cevabımın altında yer alan İMZA bölümündeki açıklamalarda belirttiğim şekilde)
bir örnek belge ile desteklemeniz, net ve hızlı şekilde sonuca ulaşmanızı kolaylaştıracaktır diye düşünüyorum.
.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Merhaba.
Şu an bilgisayar başında değilim.
Anladığım kadarıyla yardımcı sütun kullanmanız gerekecek.
Forumda veri doğrulamada koşullu liste şeklinde arama yaparsanız örnekler mutlaka vardır, sanki benim de cevaplarımın olduğu bir konu gibi geldi bana. Sık sorulan bir soru sanırım.

Excel Vers. ve Dili
2013 Eng
Ömer Bey teşekkürler,

Aslında evet koşullu liste yapmak istiyorum. Ancak koşullu liste biliyorsunuz ki bir seçime bağlı. Ben seçime bağımlı olmadan sadece Sözleşmeli koşulunu sağlayan verileri istiyorum.

Excel'i incelerseniz, içerisinde zaten veri yok. Veri'yi kullanıcılar oluşturacak.

Excel Vers. ve Dili
2013 Eng
Eğitmenleri aldığım kolonu isimlendirdim. EgitmenCol yazdığımda da tüm eğitmenler geliyor. Tek isteğim EgitmenCol verisi yanındaki hücreye baksın, eğer yanındaki hücrede "Sözleşmeli" yazıyorsa; dataya dahil olsun "Sözleşmeli" yazmayanlar gelmesin.

Tıkandım. O kadar basit bir şey ki. Bilen kişinin 5 saniyesini alır.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Tekrar merhaba.

Akşama kadar kimse cevap yazmamış.

Öncelikle BASİT kelimesini kullanmanızın doğru olmadığını belirtmem gerek.
Bu tür vurgulamalar, konuya cevap vereceklerin genellikle hoşlanmadıkları vurgulamalar.

Sanırım istediğiniz şey ekli belgedeki gibi birşey. Dosyaya buradan da ulaşabilirsiniz.

Kolay gelsin.
.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2013 Eng
Ömer Bey ilgiliniz için teşekkürler,

Kullandığım kelime için özür dilerim. Üyelik yapısından dolayı dosyanızı indiremiyorum. Zaten dün hazırlayıp gönderdim.

Şimdi hazırlamak istediğim farklı bir durum var. Excel'de 2 kolon arasındaki saat farkını almak istiyorum. Forumları inceledim istediğim gibi bir sonuç bulamadım. Yeni konu açmamı isterseniz açayım, ancak kısaca istediğim şu: 2 kolon arasındaki saat farkını alacağım ancak, örneğin 09.09.2016 12:00 ile 10.09.2016 12:00 arasındaki fark 8 saat olmalı. Yani mesai saati olarak 8 saati baz alıp, 1 günü 8 saat olarak hesaplamalı.

Bunun çözümü nasıl olabilir acaba?

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Tekrar merhaba.

Önceki cevabıma, dosyaya ulaşmanızı sağlayacak harici bağlantı ekledim.
Sayfayı yenileyerek önceki cevabımı kontrol ediniz.

Saat hesabı için ise; (küçük tarih-saatin A1, büyük tarih saatin de B1'de olduğunu düşünürsek)
formül uygulayacağınız hücrenin biçimini İSTEĞE UYARLANMIŞ kısmından saat ve dakika anlamında [ss]:dd olarak ayarlayıp
=MİN("08:00:";B1-A1)
formülünü uygulayarak sonuç alabilirsiniz.

Tabi aslında soru yine net değil, isterseniz yine farklı durumlara göre örnekleri olan ve
olması gereken sonuçların elle yazıldığı bir örnek belge üzerinden gitmekte yarar var aslında.
.

Son düzenleme: