Koşullu saydırma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 türkçe
Merhabalar,

Arkadaşlar İki Gündür uğraşıyorum ama bir türlü yapamadığım bir problemim var,

eklediğim dosyada 2010 ve 2011 sayfası var ben burda yıllık izinler için bir çalışma yapıyorum 2011 sayfasına 2010 yılındaki X,G,Y,A,R vb. bunları Sicil numarasına bağlı olarak saydırmak istiyorum iki sayfadaki sıralama aynı olsaydı EĞERSAY formülüyle saydırcaktım ama sıralama aynı değil ve bu çalışma 2003 yılından itibaren 1200 satır var yardım edebilirseniz sevinirim yardımlarnız için şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Merhaba,

H2 hücresine yazarak sağa doğru çekiniz.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 türkçe
yurttas bey merhaba,

konuları inceledim ama sicil numarasına ve "x" karakterine göre nasıl saydırma yapacağımı yapamadım rakam olsaydı sayıyor ama harf olunca saymıyor

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Merhaba,

Kod unutulmuş.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(('2010'!$A$2:$A$8=$A2)*('2010'!$H$2:$NH$2=H$1))

Excel Vers. ve Dili
excel 2016
herkese merhaba!!!
değerli arkadaşlar!!! sayın yurttaş uzmanımın Toplama ve Sayma isimli linkte eklemiş olduğu çalışmasının EN BÜYÜK EN KÜÇÜK TOPLAMI sayfasında kullanmış olduğu =TOPLA.ÇARPIM(BÜYÜK(A1:A25;SATIR(DOLAYLI("1:5")))) formülde kırmızı ile belirttiğim kısmın özellikle de yeşil ile belirttiğim kısmının formül içerisindeki görevi hakkında kısa izahatı olan arkadaşlarını izahatları için şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

Son düzenleme:

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
herkese merhaba!!!
değerli arkadaşlar!!! sayın yurttaş uzmanımın Toplama ve Sayma isimli linkte eklemiş olduğu çalışmasının EN BÜYÜK EN KÜÇÜK TOPLAMI sayfasında kullanmış olduğu =TOPLA.ÇARPIM(BÜYÜK(A1:A25;SATIR(DOLAYLI("1:5")))) formülde kırmızı ile belirttiğim kısmın özellikle de yeşil ile belirttiğim kısmının formül içerisindeki görevi hakkında kısa izahatı olan arkadaşlarını izahatları için şimdiden teşekkürlerimi sunarım.
Sayın Ayşavkı Linki incelemedim, Sayın Yurttaş daha detaylı açııklama yapacaktır.

Bildiğim kadarıyla anlatayım:

DOLAYLI("1:5") ; En büyük ilk beş sayının toplamını almak için kullanılmıştır.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
herkese merhaba!!!
.

SATIR(A1:A5) dizi
SATIR(DOLAYLI("1:5")) dizi
{1;2;3;4;5}

Bunlar hep aynı şeyi belirtir.

Yani 1'den 5' kadar bir dizi oluşturur. Oluşturulan bu diziye karşılık gelen sayılar için ne tür bir işem yapılacaksa, yani bir alanın içindeki en büyükler mi?, yoksa en küçükleri mi seçilecek, ona göre bununla ilgili gerekli işlevler kullanılacak, daha sonra bunlar toplanacak mı? ortalaması mı alınacak herneyse ilgili işlev kullanılacak.

.

Excel Vers. ve Dili
excel 2016
Herkese merhaba!!!
Sayın Mahir ve Sayın Yurttaş Uzmanım!!! öncelikle elde olmayan nedenler ile geri dönüş mesajım geciktiği için özür diler;değerli izahatlarınız için şükranlarımı arz ederim.