Koşullu Sayfa Birleştirme

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Merhaba Arkadaşlar.
Bir gün uğraştıktan ve sitemizdeki bütün ifli koşullu eğerli formülleri denedikten ve beceremedikten sonra bir uzman yardımı almaya karar verdim . (not biçime göre fonta göre tex rengine göre herşeyi denedim işin içinden çıkamadım. daha önce bir örnekte görmüştüm ama o konuyuda bulamadım malesef)

şimdi ben bir aylık tüketim listesi alıyorum bu listede başlıklar şunlar
stok kodu/stok adı/devir miktarı/devir tutarı/giren miktar/giren tutar/çıkanmiktar/çıkantutar/kalanmiktar/kalantutar

liste 2500 lü satırlara kadar uzayıp gidiyor

şimdi ben bu listeden her ay aylık dönemler arasında alacağım. bu ana tabloda artı bir sayfa açıp bu yeni ayın listesini buraya yapıştıracağım. tabloda otomatik olarak KOD numarasını baz alıp KARŞILAŞTIRMA sayfasında aynı kod numarasının karşısına taşıyacak.

ancaaakkkk diyelimki her ay yeni 15-20 tane yeni stok kodu açılıyor. ve önceki aylarda olmayan bu kodlar yüzünden ortalık karışıyor. o zaman da öyle bir döngü yapmamız gerekiyorki eğer=o stok kartından önceki aylarda yok ise sıralamanın arasına onuda eklesin ve hareket olan aydan önceki dönemlere otomatik olarak 0 0 0 0 geçsin.

neden bunun olması gerekli . because karşılaştırma satırında en sağdaki bir sütunda aylar arasında yüzde artış değerini karşılaştırıyoruzda ondan .

formülü 2500 satır uzatacağımız için bütün kodlar aynı sırada olması gerekli

not: yeni aylara sayfa açtıkça karşılaştırma sayfasında aynı kod değerinin yanına sadece kod ismi yazılmayacak diğer başlıklar giren çıkan kalan vs. değerleri aktaracak tabi bizde müdehale edeceğiz düzenleme yapacağız ay adı formül değiştirip sündürme gibi o problem değil .

ama 2500 satır için tek tek aktarma yapma işini excell otomatik yapmalı. aynı kodu bulup karşısına verileri atmalı .

uğraşıpta birkaç satırlık bir örnek xls atan olursa minnettar olurum dua ederim.

hoşçakalın. :hey:

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Konunun anlaşılabilmesi için örnek dosya ve bir miktar veri ekleyin. Ayrıca dosya üzerinde isteklerinizi açıklarsanız daha anlaşılır olur.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
buyrun biraz karışık ama umarım anlatabilmişimdir. birde bir başlık daha açmıştım. sayfada sürekli sayfayla birlikte aşağıya yukarıya kayacak metin mesajı bırakmak mümkünmü aceba. ilgilendiğiniz için çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Tablonuzun 1 yıllık olabileceğini varsayarsak ve her ay için ortalama 1000 veri olabileceği öngörülürse 12000 satırlık ve 12 sayfalık bir verinin (işlevlerle) birleştirilmesi tabloyu oldukça kasıyor.
Şayet farklı yerden aldığınız verileri bir sayfada toplarsanız ekteki gibi bir çözüm olabilir.
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
yıl sonuna kadar o kadar satıra ulaşacak olursak epey kasıyor. bir deneme yaptım tamamını doldurdum tablo yanıt vermedi :) .. ama yinede çok teşekkürler Syn muygun. buı tablo sıkışıncaya kadar epey bir işimi görür . olmazsa 6 aylık dönemler halinde raporlarım. Ama gerçekten örnek tablonuz çok güzel gerçekten birçok değişik tabloya zemin oluşturacaktır bende. bu arada 3 günlük gecikmeli teşekkür mesajım için kusura bakmayın lütfen. bu konuları açtığım günün akşamı şehir dışına geziye çıkmıştım bakma fırsatım olmadı .