• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu Toplama

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 ingilizce
Benzer bir soru var mı diye arandım ama bulamadım.
Benim sorunum (büyük ihtimal çok da basit bir cevabı vardır) şöyle:
Tarihlere bağlı ödemeler var ve bugünü gösteren tarihlere ait ödemelerin toplanmasını istiyorum. Diyelim ki D3 ve D13 hücrelerindeki tarihler bugünü gösteriyor ve onlara ait ödemeler D4 ve D14 hücrelerinde. Ben bunları bulmak ve ve en kısa yoldan toplamak istiyorum.

D3 hücresi için =IF(D3=TODAY(), D4, "") yazarsam, diyelim ki bunu R3 hücresine yazdım, çalışıyor. R1 hucresinde bugüne ait ödemelerden birini görmüş olıyorum.

D13 hücresi için de başka bir hücreye =IF(D13=TODAY(), D14, "") yazarsam, diyelim ki bunu R13 hücresine yazdım, o da çalışıyor. Bunları üçüncü bir hücrede, diyelim R15 hücresinde, toplarsam sonuca ulaşıyorum ama, o zaman her ödeme için bir hücre kullanmam gerek.
Ben her odeme için yazacağım şartlı formülleri tek hücrede toplamak istiyorum.
Ama =IF(D3=TODAY(), D4, "") + IF(D13=TODAY(), D14, "") yazarsam hata veriyor. Bu aşamayı geçsem, diğer ödemelerle ilgili şartlı formülleri ekleyeceğim.

Nerede hata yapıyorum?

örnek dosyanızı eklerseniz, daha kısa sürede cevap alabilirsiniz...

Merhaba,

Sorunuzu anladığım kadarıyla, tarih formül içinde devmlı olarak bugün baz alınacak.
Eğer istenilen farklı tarihi toplatmak isterseniz, referans bir hücre seçin ve formüldeki bugün() kısmını referans hücre olarak tanımlayın.
Kod:
=ETOPLA(D1:D20;BUGÜN();E1:E20)

Merhaba,

Sorunuzu anladığım kadarıyla, tarih formül içinde devmlı olarak bugün baz alınacak.
Eğer istenilen farklı tarihi toplatmak isterseniz, referans bir hücre seçin ve formüldeki bugün() kısmını referans hücre olarak tanımlayın.
Kod:
=ETOPLA(D1:D20;BUGÜN();E1:E20)

Yanıt için teşekkürler! Sorumu anlamışsınız. Sadece, tablomda tarihler ve rakamlar ayrı sütunlarda değil. Öyle olsaydı, ki o şekle de dönüştürebilirim ama çok sütun olur, öneriniz çalışıyor. Benim tablomda aylara ait sütünlar var. Her sütunda da bir satır tarih, hemen altında da ödenecek rakam var. O yüzden farklı bir yol bulmam gerekiyor. İlk mesajımda yazdığım toplama işlemi çalışsa sorun kalmayacak ama o ifadede yanlışlık var.

Dosyanızın küçük bir örneğini ekleyiniz, dosya yapınızı inceleyelim.

Dosyanızın küçük bir örneğini ekleyiniz, dosya yapınızı inceleyelim.

Dosyayı ekledim. İstediğimi elde etmek için bir hesap sayfası oluşturdum ve tüm ödemeler için hesap yapıp topladım ve ilk sayfaya aktardım.

Ama benim istediğim R6 hücresinde tek bir formülle işi halletmek.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Aşağıdaki formülü denermisiniz.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((D3:O44=Q3)*(D4:O45))

Merhaba

– Bu konuda başka çözüm yolları önerilebilir. Ancak söz konusu olan "=IF(D3=TODAY(), D4, "") + IF(D13=TODAY(), D14, "") " formülü olunca; bir aritmetik formülde "" (boşluk işareti) hataya sebep olur.

– "" yerine 0 kullansanız formül sağlam çalışır.
=EĞER(A1=BUGÜN();B1;0)+EĞER(G1=BUGÜN();H1;0) formülü sorunsuz çalışıyor.

Geri