KOŞULLU TOPLAMA

Katılım
6 Eylül 2004
Mesajlar
3
merhabalar,

excel konusunda çok iyi değilim belki sorum size biraz saçma gelecek veya çok kolay gelecek.. ama bir şekilde bir yerden ba$lamak iyi olur.. raporlamada kullandığım bir sayfam var ben burada bir formül yazarak raporlamayı tek tuşta halletmek istiyorum tabiki hepsini birden şimdi yapamam ama ilk takıldığım noktayı sorayım ben size

A B C D
1 5
2 -3
3 4
4 -1

BEN BU HÜCRELERE GİRDİĞ�İM RAKAMLARI A5 HÜCRESİNE -(EKSİ OLANLARı) B5 HÜCRESİNE DE +(ARTI) OLANLARI TOPLATMAK İSTİYORUM BUNUN İÇİN BİR MAKRODA OLABİLİR.. BİR BUTONDA OLABİLİR.. BUNUN FORMÜLÜ VE UYGULAMASI HAKKINDA BİLGİSİ OLAN VARMI BU KONUDA YARDIMCI OLABİLİMRİSİNİZ..
İYİ ÇALI$MALAR HERKEZE
 
Katılım
5 Ağustos 2004
Mesajlar
10
Merhaba

A5 için;

=ETOPLA(A1:A4;"<0")

B5' de aynı mantıkla

=ETOPLA(A1:A4;">0")

yazın.
 
Katılım
6 Eylül 2004
Mesajlar
3
çok te$ekkürler... koda göre ayırma (MAKRO)

evet çok te$ekküler basit bir i$lemmi$ ama bilmeyince olmuyor i$te:)
peki bir $ey daha sorabilirmiyim:)
$imdi benim hücreler $u $ekilde
ANT1.006 ali ticaret
ANT1.009 veli ticaret
...
...
ANT1.999(veya 998 deği$iyor)
EGE1.001
EGE1.002
...
EGE1.999 $eklinde devam ediyor..
KON1.001
KON1.002
....
$eklinde $imdi ben burada bir makro kullanarak $unu yapabilirmiyim excelde..
ANT1.001 ile ba$layıp ANT1.999 da bittiği araya yani.. EGEye geçince bu araya toplam aldıracağım.. i$te yukarıda artı ve eksi toplamlarını aldırmak istiyorum.. kendisi otomatik olarak o araya satır ekleyip toplam almayı sağlayacak aynı $ekilde ege ile konya arasındada kendisi bilip otomatikman satır ekleyip orayada bu toplama i$lemini yapmasını sağlayacak.. acaba böyle bir makro yapılabiliyormu excelde.. bu konuda bilginiz varmı acaba..?
iyi çalı$malar
 

hamitcan

Uzman
Uzman
Katılım
1 Temmuz 2004
Mesajlar
7,679
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
ARA TOPLAM

Ara toplam alma ile ilgili bir makro yazdım zannedersem işinizi görür.

İyi Çalışmalar....

Aynı zamanda dosyayıda gönderiyorum

Private Sub ToggleButton1_Click()
'ALT TOPLAM ALMAK İÇİN

If ToggleButton1.Value = True Then
ToggleButton1.Caption = "ALT TOPLAMI KALDIR"
ToggleButton1.BackColor = &H8080FF


Columns("A:C").Select
Selection.Subtotal GroupBy:=1, Function:=xlSum, TotalList:=Array(2, 3), _
Replace:=True, PageBreaks:=False, SummaryBelowData:=True

Columns("A:A").EntireColumn.AutoFit


Range("a20").Select

'ALT TOPLAMI KALDIRMAK İÇİN
Else
ToggleButton1.Caption = "ALT TOPLAM AL"
ToggleButton1.BackColor = &H80000004
Columns("A:C").Select

Selection.RemoveSubtotal
Range("C12").Select
End If

End Sub
 
Üst