Koşullu veri alma,suzme ve sıralama

Excel Vers. ve Dili
2007 tr
Arkadaşlar soruların arasında istediğim tarzda bilgiye ulaşamadım yada bulamadım o yuzden ekte gonderdiğim dosyada neyi yapmak istediğimi açıkladım. Yardımcı olabilirseniz çok sevineceğim.

Şimdiden çok teşekkürler...

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Aslında benim gibi birçok kişi tablonuza çözüm üretmiştir.
Böyle bir ciddi paylaşımların olduğu bir sitede bu nickin cevap alacağını zannetmiyorum.

Excel Vers. ve Dili
2007 tr
Nickimin bu işle ne alakası var anlayabilmiş değilim ? Kendi msn'imde kullandığım nickname de bu. Ama madem bu sebepten cevap verilmiyor nickimizide değiştiririz ne yapalım...

Excel Vers. ve Dili
2007 TR
Buyrun nickim değişti. Konuyu tekrardan mı açmam lazım yoksa cevap alabilirmiyim ?

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
bunun üzerinde biraz çalış bakalım ;) tam istediğinide yapar veririm ama seninde biraz çaba sarfetmen daha iyi bende muygun üstadın verdiği örneklerden çalışa çalışa baya geliştim kendi çapımda :)

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba syn. GourangA;

önceki nickinize nasıl hitap edeceğimide ben anlayabilmiş değilim. Nick sorununu sorun etmeden çözdüğünüze sevindim.
Ekli dosyayı inceleyin.

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 TR
Sayın Muygun
Formulasyonu kendi dosyama uyguladım fakat değerler tekerrür ediyor ve problemi bulamadım. Dosyayı eke koydum problemin nerede olduğu hakkında yardımlarınızı bekliyorum.

Saygılarımla...

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 TR
Sayın Muygun

Aynı problem hala devam ediyor. Veri sayfasında ve pres sayfasındaki belirli kodlu verileri süzdüm problemi daha net görebilmeniz için.
Veri sayfasındaki tarih ve isim sütünundaki değerler aynı olduğunda problem oluşuyor.

Saygılarımla...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Sorun pres sayfasında A1 hücresinde;
İNDİS(Veri!A:K;KAÇINCI(SAĞDAN(HÜCRE("Dosyaadı";A1);UZUNLUK(HÜCRE("DosyaAdı";A1))-MBUL("]";HÜCRE("Dosyaadı";A1);1));Veri!I:I;0);10)
formülünde "Dosyaadı" olması gereken yer sizde "Dosyaadi" şeklinde
bu formüldeki bu alanı noktasız "DOSYAADI" şeklinde yazın.
Tabi bu işlem diğer sayfalar içinde geçerli. A1 hücresini herhangi bir sayfada doğru olarak düzenleyin ve aynı hücreyi kopyalayıp diğer sayfalarda aynı hücreye (A1) yapıştırın.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2007 TR
Sayın Muygun

Bendeki excel de dosyaadı kısmındaki hazır komutlarda dosyaadi diye geçiyor ve dosyaadı yapınca olmuyor nedeni de işte kullandığım office 2007 ingilizce üzerine türkçe dil paketi yüklü olmasından kaynaklanıyor. Ama benim kast ettiğim sorun ondan kaynaklanmıyor. Demek istediğim şu mesela veriler arasında 2 satır düşünün aynı tarih aynı ürün kodu bu durumda atanan nümerik değerler aynı olduğundan indis olarak çektiği satırın en büyük olanını çekiyor. Ekteki örnekte görebilirsiniz...

Saygılarımla...

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
dosyaadı yazılımını siz kendinize göre düzenlersiniz.
Eğer doğru anladıysam eki tekrar deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 TR
Evet doğru şu anda elinize sağlık.