Arkadaşlar soruların arasında istediğim tarzda bilgiye ulaşamadım yada bulamadım o yuzden ekte gonderdiğim dosyada neyi yapmak istediğimi açıkladım. Yardımcı olabilirseniz çok sevineceğim.
Nickimin bu işle ne alakası var anlayabilmiş değilim ? Kendi msn'imde kullandığım nickname de bu. Ama madem bu sebepten cevap verilmiyor nickimizide değiştiririz ne yapalım...
bunun üzerinde biraz çalış bakalım tam istediğinide yapar veririm ama seninde biraz çaba sarfetmen daha iyi bende muygun üstadın verdiği örneklerden çalışa çalışa baya geliştim kendi çapımda
Sayın Muygun
Formulasyonu kendi dosyama uyguladım fakat değerler tekerrür ediyor ve problemi bulamadım. Dosyayı eke koydum problemin nerede olduğu hakkında yardımlarınızı bekliyorum.
Aynı problem hala devam ediyor. Veri sayfasında ve pres sayfasındaki belirli kodlu verileri süzdüm problemi daha net görebilmeniz için.
Veri sayfasındaki tarih ve isim sütünundaki değerler aynı olduğunda problem oluşuyor.
Merhaba;
Sorun pres sayfasında A1 hücresinde;
İNDİS(Veri!A:K;KAÇINCI(SAĞDAN(HÜCRE("Dosyaadı";A1);UZUNLUK(HÜCRE("DosyaAdı";A1))-MBUL("]";HÜCRE("Dosyaadı";A1);1));Veri!I:I;0);10)
formülünde "Dosyaadı" olması gereken yer sizde "Dosyaadi" şeklinde
bu formüldeki bu alanı noktasız "DOSYAADI" şeklinde yazın.
Tabi bu işlem diğer sayfalar içinde geçerli. A1 hücresini herhangi bir sayfada doğru olarak düzenleyin ve aynı hücreyi kopyalayıp diğer sayfalarda aynı hücreye (A1) yapıştırın.
İyi çalışmalar.
Bendeki excel de dosyaadı kısmındaki hazır komutlarda dosyaadi diye geçiyor ve dosyaadı yapınca olmuyor nedeni de işte kullandığım office 2007 ingilizce üzerine türkçe dil paketi yüklü olmasından kaynaklanıyor. Ama benim kast ettiğim sorun ondan kaynaklanmıyor. Demek istediğim şu mesela veriler arasında 2 satır düşünün aynı tarih aynı ürün kodu bu durumda atanan nümerik değerler aynı olduğundan indis olarak çektiği satırın en büyük olanını çekiyor. Ekteki örnekte görebilirsiniz...
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.