Koşullu veri çağırma hk.

DeLiGeNnC

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20-11-2025
Merhaba,

bir problemim var aslında ama pratik olarak böyle birşey yapmaya çalışıyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim.

=VARSA(A3:A1000=F3:F1000)(B3<G3;C3<H3;D3<I3);"Uygun";"") formülünü düzenlemem gerekiyor. Şöyle ki anladığım kadarıyla " Varsa A3:A1000 arasında aynı değer o değerin olduğu satırdaki sütunları karşılaştır, eğer değer yan sütundan düşükse uygun diyerek çoğalt.

İşlemi yapmak istediği tablo ise şu şekilde ; Burada yapmak istediğim aslında Ürün Cinsi aynı olan satırları en boy ve yükseklik değerlerinde karşılaştırıp düşük olanları belirleyip, o satırın numarasını yan tarafa getirerek eşleştirmek. Yani örnek olarak anlatayım. F3 hücresinde ki değeri (bu başka satırda da olabilirdi) A3 sütununda arat, eğer mevcutsa, F3'den sonra gelen G3, H3 ve I3 değerleri ile tespit ettiğin hücrenin yan sütunundaki karşılığı olan değerden küçük ise bunu belirtmesini istiyorum . :) çokmu özendim anlatırken bilemedim ama böyle garip bir çalışma yapmam gerekiyor. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler

254698

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Sanırım bu konunuzla bağlantılı bir başlık...

DeLiGeNnC

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20-11-2025
Evet aynı konu ama makro ile değil de formülden gitmeye çalışıyorum bir yandan da o yüzden ayırdım ama birleştirebilirim sakıncası varsa

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
O linkte çözüm olabilecek bir yöntem paylaştım. Deneyebilirsiniz..