Koşullu Yazdırma

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Arkadaşlar;
Bir tablona örneğin A1:A20 arasındaki hücrelerin tamamına veri girildiğinde,yazıcı otomatikman yazabilirmi.Ya da A1:A20 arası toplamı örneğin 200 olduğunda yazıcı otomatik yazabilirmi?Teşekkürler...

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Dediğiniz yapılabilir. Aşağıdaki kodların ilgili sayfanın kod bölümünde olmalı.
A1:A20 toplamı 200 ü aşarsa otomatik yazdırılır.

Siz doğrudan yazdırmak için aşağıdaki koddaki PrintPreview i PrintOut olarak değiştirin.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [A1:A20]) Is Nothing Then Exit Sub
If Application.WorksheetFunction.Sum([A1:A20]) > 200 Then ActiveSheet.[B][COLOR=red]PrintPreview
[/COLOR][/B]End Sub

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Teşekkürler

Sayın Varlı size ve Necdet hocama çok teşekkür ediyorum.Çok yaraylı oldu.İyi akşamlar.

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Necdet Hocam,koşullu yazdırmada verdiğiniz örnekte A1:A20 arası değer 200 olduğunda otomatik yazılıyor.Peki,toplam kaç olursa olsun,A1:A20 arasındaki son hücre(Yani A20) ye de veri girildiğinde otomatik yazdırma mümkünmü?Teşekkürler..

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Aşağıdaki kodları ilgili sayfanın kod bölümüne kopyalayınız.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [A20]) Is Nothing Then Exit Sub
ActiveSheet.PrintOut
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Yazdıramadım...

Hocam,verdiğiniz makroyu kod kısmına kopyaladım ama,yazıcıdan çıktı alamadım.Acaba nerede hata yaptım.Sizin makroda A20 olan veriyi,kullanacağım yere uyarladım ve O33 olarak değiştirdim.Ekli harcırah proğramında,harcırah cetvelini inceleyebilirmisiniz?Bu cetvelde O33 hücresine de veri girdiğinde,otomatik yazsın istiyorum.Saygılarımla.(Hocam,aynı sayfada başka makrolar da var.Onlar engelmidir?)

Ekli dosyalar

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

O33 hücresi fonksiyonlarla toplandığı için excel ondaki değişikliği değişiklik olarak algılamıyor, Bu yüzden de kodlar çalışmıyor.

Herhangi bir hücreye çift tıklandığında yazdıran kod kullanmak isterseniz aşağıdaki kodları yine ilgili sayfanın kod bölümüne kopyalamanız gerekiyor.

Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
ActiveSheet.PrintOut
End Sub
Not : Dosyanın kod bölümünde Rakamı yazıya çeviren kodlar vardı, bunlar bir modülde olabilir, sayfa kodlarında olmasına gerek yok, ben onları boş olan bir modülün içine koydum, ilgili sayfadan sildim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Teşekkürler

Hocam,teşekkürde biraz geç kaldım,özür diliyorum.Çift tıklayınca yazdıran makroyu kullanmaya başladım.Emeğinize sağlık...İyi geceler.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Hocam,teşekkürde biraz geç kaldım,özür diliyorum.Çift tıklayınca yazdıran makroyu kullanmaya başladım.Emeğinize sağlık...İyi geceler.
Rica ederim, özür dilemenize gerek yok, geri dönüşünüz beni mutlu etti. Güle güle kullanınız.