koyu olanları sayma

Excel Vers. ve Dili
2007 - Türkçe
A2 hücresinden A20 hücresine kadar olan hücrelerde bazı hücreler dolu bazıları ise boş. A21 hücresinde; A2den A20ye kadar hücrelerin kaçtanesinin kalın yazı tipiyle olduğunu yazan bir formül nasıl yazılır? Yardımlarınızı bekliyorum.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Forumumuza hoşgeldiniz.

İstediğiniz işlemi kullanıcı tanımlı fonksiyonla yapabiliriz. Aşağıdaki fonksiyon bu işlemi yapmaktadır.

Formülün içerdiği alanda yazı fontu ile ilgili değişiklik yaparsanız F9 tuşuna bastığınızda fonksiyon sonuç üretecektir. Sebebi ise hücrelerde yapılan renk,yazı tipi,font değişikliği gibi değişimler formülleri tetiklemezler. Bu sebeple sonucu görmek için F9 tuşuna basmalısınız.

Hücrede kullanım şekli;

Kod:
[B][COLOR=blue]=YAZI_BİÇİMİNE_GÖRE_SAY(Hücre_Adresi)[/COLOR][/B]

Kod:
Option Explicit

Private Function YAZI_BİÇİMİNE_GÖRE_SAY(Alan As Range)
    Dim Hücre As Range, Say As Long

Application.Volatile True

For Each Hücre In Alan
        If Hücre.Font.Bold = True Then Say = Say + 1
    Next

YAZI_BİÇİMİNE_GÖRE_SAY = Say
End Function
Not : Boş hücrelerde (eğer yazı fontu kalın ise) sayılmaktadır. Sayılmasın derseniz fonksiyona küçük bir sorgu eklemek gerekir.

Excel Vers. ve Dili
2007 - Türkçe
ilginiz için teşekkür ederim ama ben çok yeniyim excel de. Visual Basic az çok biliyorum ve yazdığınız kodu tam olarak anladım diyebilirim. Ama bunu excele nasıl eklerim onu bilmiyorum.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

ALT+F11 tuşlarına basın. Karşınıza kod penceresi açılacaktır.
Üsteki "INSERT" menüsünden "Module" seçeneğini seçin.
Sağ taraftaki beyaz boş pencereye vermiş olduğum kodu uygulayın.

Daha sonra bu pencereyi kapatın.
Önceki mesajımda mavi renkle belirttiğim şekilde boş bir hücreye yazarak kullanın.

Excel Vers. ve Dili
2007 - Türkçe
Birşey daha sormamda umarım sakınca yoktur. Dediğinizi yaptığımda çalışmamı kaydederken excel beni makrolar konusunda uyardı. Ben de verdiğiniz kodu excel eklentisi olarak kaydettim. Bu kodları kullandığım excel dosyasında dosyaya hiçbir değişiklik yapmamama rağmen kapatırken kaydedeyim mi diye uyarıyor. Ama bu konuda sanki yazılanlar makro değilmiş gibi hiç bir uyarı vermeyen bir dosya var. Bunun sebebi nedir? Neyi eksik yapıyorum?