• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kritere baglı etopla ve egersay

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2003 - Türkçe
Merhaba Arkadaslar.

Ekte gonderdigim ornekte SONUC sayfasındaki Must/Tedarikcilerin ONCELİK sayfasındaki oncelik durumuna gore VERİ sayfasındaki satır sayısını ve B sutunundaki Gecikme durumu toplamını tek bir formulde hesaplamak istiyorum.

Ornek vermek gerekirse VERİ sayfasında onceligi 1 olan firmaların toplam satır sayısıyla (Egersay) VERİ sayfasında onceligi 1 olan firmaların toplam Gecikme durumunu birbirine bolecegim. Ancak VERİ sayfasında sadece onceligi 1 olan firmalarla ilgili islemi tek bir formul ile nasıl yapacagımı bir turlu cozemedim.

SONUC sayfasında her firmanın onceligine gore satır satır hesaplamalarını yapıp oradan istedigim sonucu cıkarabiliyorum ama bir suru ek sutun olusturmak zorunda kalıyorum. Benim amacım tek formulde yukarıdaki hesabı yapabilmek.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Demek istediğim, normalde Etopla formülü bir degerin bir tablodaki belli sutunundaki degerleri toplar. Ben birden fazla degerin, bir şarta bağlı olarak tablodaki belli sutundaki degerlerini toplamak istiyorum.

Ornegin, A2 ile A7 arasındaki degerlerden başka biryerde tanımlanmamış olan eşitlikte 1'e eşit olanlarının diğer bir sayfadaki K sutunundaki karşılıklarını toplamak istiyorum.

Özetle bir deger için birden fazla kritere bağlı toplama yapmak değil, birden fazla deger için birden fazla kritere bağlı toplamayı tek bir formüller yapmam gerekiyor.

Son düzenleme:
Sorunuz net değil. Birden fazla ölçüte göre toplama için, verdiğim linklerden topla.çarpım konusunda birden fazla ölçüte göre toplama yada sayma yapabilirsiniz. Linki incelemenizi tavsiye ederim.

Geri