Kritere göre listeden veri alma

Excel Vers. ve Dili
office 2003
uygun başlık bulamadım ama yardım edermisiniz?

ben lise öğrencisiyim.öğretmenimiz bize şöyle ödev verdi ama yapamadım.mesala şimdi kız ve erkek bebek isimleri olcak.anlamları olcak.cinsiyetleri olcak.hoca gelip mesala isimler alanından bir isim seçince diğer isim anlamı alanında o ismin anlamı çıkıcak.ve cinsiyet alanında cinsiyeti çıkıcak.bunu nasıl yapabilirim?

Excel Vers. ve Dili
2003,2007 Vb
Düşeyara ya da yatay ara formüllerini kullanrak yapabilirsin, ama öncelikle aramaya konu olacak bir kaynak sayfası oluştuman lazım ki bu sende kız erkek isimleri ve anlamlarını içeren bir sayfa olmalı, örnek bir kaynak sayfası yaparsan sana formül konusunda yardımcı olabilirim..

Excel Vers. ve Dili
office 2003
arkadaşım ikisinide girdim.ama sadece nasıl yapılacağını söyle yapılmışı bana sadece ödevimde yapmış gösterir ama hiçbirşey anlıcağımı sanmıyorum.

Excel Vers. ve Dili
2003,2007 Vb
Bu işine yara ama balık tutmayı öğrenmek daha önemli...

arkadaşım ikisinide girdim.ama sadece nasıl yapılacağını söyle yapılmışı bana sadece ödevimde yapmış gösterir ama hiçbirşey anlıcağımı sanmıyorum.
Ordaki formülleri iyice incelersen iyi olur anlamadığın yer olursa dönersin bana...

(Rehber Öğretmen) :cool:

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Excel 2010
Ordaki formülleri iyice incelersen iyi olur anlamadığın yer olursa dönersin bana...

Selam oradaki 12 ve 5 ne işe ayrıyor onu anlayamadım.. ve o liste biçimini nasıl yaptın onuda anlayaamdım.. yoksa formüller açık dahada genişletebiliniyor..Ama o 12 ile 5 bir yerlerde kısıt sağlıyor.. brz açarmısın orayı...Ben tabe merakettimde baktım ilgmi çekti:)

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 Türkçe

Verdiğiniz bilgiyi "yararlı excel örnekleri" dosyama atarken teşekkür ederim. Öğrencilerin veya çocukların hitap tarzlarınıda, muhatap aldıklarının yaş ve konumlarını bilmediğini düşünerek mazur görün. Selam ve sevgilerimle...

Excel Vers. ve Dili
2003,2007 Vb
Biraz daha ince anlayacağını umuyorum..12 ve 5 hakikaten nedir? o değerleri nerde buldun bende anlamadım...Biraz daha açarsan iyi olur...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Excel 2010
12 ve 5

Ya sayfanın sağ üst köşesindeki , ekledim bir bakarmısınız?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Excel 2010
Biraz daha ince anlayacağını umuyorum..12 ve 5 hakikaten nedir? o değerleri nerde buldun bende anlamadım...Biraz daha açarsan iyi olur...

Dosya ekte.. Ayrıca bu liste işlemini nasıl yaptığını anlatabilir miisn, yani bilgini paylaşacakmısın yoksa!!

Excel Vers. ve Dili
2000,2003,2007
Merhaba,

Eki inceleyiniz.

Ayrıca bahsettiğin numaralar ise kız ve erkek isimlerinin excel sayfasındaki sıra noları..

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Excel 2010
İyide buna gerek yokki...orada sayı çıkmasına gerek yok.. neden bu kadar zorlanmış onu anlayamadım. farklı bir şekilde yain manuel ellede isim giriş yaparakta bilgi dökülebilir. yada listeden de seçerek bu işlem yapılabilir. neden böle bir yöntem seçilmiş ben onu anlayamadım... Liste şeklinide merak ettim nasıl yapılmış diye.. ok.. Yinede teşekkürler..

Excel Vers. ve Dili
2000,2003,2007
Anlaşılan dosyayı yapan kişi açıklamayı çekmek için kullanmış.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Excel 2010
Evet olabilir.. Benimkide merak sadece şaşırdım.. Bunu daha kolay şekilde yapılma ihtimali varda en azından burada İllaki listeden giriş istiyor.. Ama manuel yani ellede giriş yapma imkanı verse ki bu yapılabilir. daha kulanışlı olacak ve orada o sayılar çıkmıcak.. ( neden çıktığını biliyorumda) Yinede arkadaşımızın ellerine sağlık bizden önce davranıp bilgiyi paylaşmış.. eline sağlık arkadaşımbenimkide merak kızmazsın umarım...

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
İyide buna gerek yokki...orada sayı çıkmasına gerek yok.. neden bu kadar zorlanmış onu anlayamadım. farklı bir şekilde yain manuel ellede isim giriş yaparakta bilgi dökülebilir. yada listeden de seçerek bu işlem yapılabilir. neden böle bir yöntem seçilmiş ben onu anlayamadım... Liste şeklinide merak ettim nasıl yapılmış diye.. ok.. Yinede teşekkürler..
Tablonuzdaki C5 ve C8 hücrelerindeki formül E2 ve F2 deki değerlere göre sayfalardan veri getirmektedir. Sayın AnyRainsWay formülleri hazırlarken bu hücrelerden yararlanmıştır..

İsimleri manuel olarak girecekseniz örnek tablodaki gibi kullanabilirsiniz..

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Excel 2010
Tablonuzdaki C5 ve C8 hücrelerindeki formül E2 ve F2 deki değerlere göre sayfalardan veri getirmektedir. Sayın AnyRainsWay formülleri hazırlarken bu hücrelerden yararlanmıştır..

İsimleri manuel olarak girecekseniz örnek tablodaki gibi kullanabilirsiniz..
Sayın Espiyonajl; Bu Manuel girişi nasıl yaptınız peki.. Üstünde durmıyacağım diyorum ama.. Tamam hem manuel hem listeyi biliyordumda bunu nasıl yaptınız şimdi aklıma takıldı ??? Direk manuel giriş yaparak???

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Sayın Espiyonajl; Bu Manuel girişi nasıl yaptınız peki.. Üstünde durmıyacağım diyorum ama.. Tamam hem manuel hem listeyi biliyordumda bunu nasıl yaptınız şimdi aklıma takıldı ??? Direk manuel giriş yaparak???
B5 ve B8 hücrelerine listelerdeki isimleri girdiğiniz zaman, bunların karşılığı olan değerleri C5 ve C8 hücrelerindeki Düşeyara formülü ile listeden çağırdım. Yani sadece C5 ve C8 hücrelerine formül yazdım. Tabi bu formüller manuel giriş yapacağınız B5 ve B8 hücreleriyle bağlantılıdır..

Excel Vers. ve Dili
2000,2003,2007
=DÜŞEYARA(B5;Erkek!B:C;2;0)
=DÜŞEYARA(B8;Kız!B:C;2;0)
Hocamız formüllerini kullanarak yapmış.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Excel 2010
Ok. sonrada çözdümde :) acaba işin içine makro mu girdi dedimde. hoş uyarsıda yok.. uyksuuzluk herhalde..Saolun .. iyi sahurlar...