Kros yarışması için yardım.

Excel Vers. ve Dili
exel 2007
Değerli üstadlar, exelde yeniyim ve sizden yardım bekliyorum. Bu da ilk mesajım.:) İlimizde yapılacak olan kros yarışması için acizane birşeyler geliştirdim fakat bir noktada takılıp kaldım.
Milli Eğitim Bakanlığının bu konudaki yarışma şartlarını da ekteki dosya içerisine ekledim.
Durumu kısaca şöyle izah edeyim. Yarışan öğrenciler Takım ve Ferdi olmak üzere ikiye ayrılıyor. Fakat aynı anda koşuyorlar. Yarış başlamadan önce Takım adına mı ferdi olarak mı koşacaklarını bildiriyorlar. Takımlar 4 atletten oluşuyor ve ilk 3 atletin geliş sırası puan olarak kabul edilip toplanarak Takımın puanı elde ediliyor. Eğer 3 atlet yarışı bitirememişse Takım puanı hesaplanmıyor.
En son çıktı olarak Okul adı ve atletlerin toplam puanları veriliyor.

Lütfen yardım eder misiniz? Kros için 2 gün kaldı. :redface:

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Word dosyasını açamadım. Ama açıklamanızdan yola çıkarak birşeyler yapmaya çalıştım.
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.
Not: Dosya eklerinizi 97-2003 formatında eklerseniz birçok arkadaşın konuyu incelemesini , dolayısıyla birden fazla çözümün oluşmasını sağlarsınız.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
exel 2007
Merhaba;
Word dosyasını açamadım. Ama açıklamanızdan yola çıkarak birşeyler yapmaya çalıştım.
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.
Not: Dosya eklerinizi 97-2003 formatında eklerseniz birçok arkadaşın konuyu incelemesini , dolayısıyla birden fazla çözümün oluşmasını sağlarsınız.
muygun üstad, dosyayı yeniden yükledim ve geniş bir açıklama yapmaya çalıştım.
İlginiz için çok teşekkür ederim. Allah razı olsun. Fakat yeni gönderdiğim dosyayı da bir inceler misiniz.?

Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum lütfen.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Syn. skarahisarlı;
Dosyanızı inceledim.

yukarda 2 nolu mesaj ekindeki dosyayı inceleyin. İstediklerinizi yaptığını göreceksiniz.
Yapmanız gereken;
2 nolu mesaj ekindeki dosyada giriş sayfasında A sütununa adayların göğüs nolarını girmek, ayrıca B sütununada kategorilerini yazmak (takım için TK, Ferdi olanlar için F)
geliş sırası sayfası sizin foto finiş sayfanız.
Burada C3 den itibaren ipi göğüsleyen herkesin (ilk gelen C3 hücresine daha sonrakileri alt alta C4,C5...vs) göğüs numarasını yazmak. Kalanını tablo halledecek.
Bu şekilde bir deneme girişi yapın.
Yada aşağıdaki tabloyu inceleyin.
Sonra sıralama sayfasında sonuçları gözlemleyin. Hata yada değişik bir isteğiniz varsa belirtin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
exel 2007
Değerli muygun üstadım. Allah razı olsun, tam istediğim gibi olmuş. Çok çok teşekkür ederim elleriniz dert görmesin.

Excel Vers. ve Dili
exel 2007
Syn. skarahisarlı;
Dosyanızı inceledim.

yukarda 2 nolu mesaj ekindeki dosyayı inceleyin. İstediklerinizi yaptığını göreceksiniz.
Yapmanız gereken;
2 nolu mesaj ekindeki dosyada giriş sayfasında A sütununa adayların göğüs nolarını girmek, ayrıca B sütununada kategorilerini yazmak (takım için TK, Ferdi olanlar için F)
geliş sırası sayfası sizin foto finiş sayfanız.
Burada C3 den itibaren ipi göğüsleyen herkesin (ilk gelen C3 hücresine daha sonrakileri alt alta C4,C5...vs) göğüs numarasını yazmak. Kalanını tablo halledecek.
Bu şekilde bir deneme girişi yapın.
Yada aşağıdaki tabloyu inceleyin.
Sonra sıralama sayfasında sonuçları gözlemleyin. Hata yada değişik bir isteğiniz varsa belirtin.
İyi çalışmalar.
Mrb muygun.
Tüm ilginiz ve desteğiniz için çok cok teşekkür ederim. Fazlası var eksiği yok.
Yalnız çok küçük bir hata veriyor ve ben üstesinden gelemedim.
Durum şöyle: Ferdi olarak 2. gelen kişi hem takım sıralamasında puana giriyor hem de ferdi de giriyor. Ama bundan sonraki ferdilerde sorun olmuyor. 2. gelen kişi sadece ferdi olduğu durumlarda ortaya çıkıyor ve takım puanlamasında diğer atletin puanı dikkate alınmıyor. Yaptığım örneği ekte gönderiyorum.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
geliş sırası sayfasında M3 hücresindeki formülü;
=EĞER(D3="tk";E3&"-"&EĞERSAY($F$3:F3;F3);"")
şeklinde değiştirip aşağı doğru çoğaltın.
tasniflemede doğru sonuç vermiyor yada hata var ise belirtin.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
exel 2007
muygun hocam;
ne yaparsam yapayım ferdi olarak birinci gelen atlet sürekli olarak takım sıralamasında da çıkıyordu. Bende sıralama bölümünde okul adlarını Tk ve F olarak listelettim sorun halloldu.
İlginiz ve paylaşımınız için Allah razı olsun.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Çözümü bulduysanız sorun yok.
Bir tabloyu en iyi kullanan bilir mantığıyla bazen soruyu anlayamadığımızda oluyor.
İyi çalışmalar.