Merhaba ,
forumda bulduğum aşağıdaki kodu biraz değiştirmem lazım. yardımınızı rica ediyorum.
Arkadaslar kod yukarıdaki gibi. benim yapmak istediğim ise kullanıcı isimleri ve şifreler worksheet de olsun combobox kullanıcı ismini sayfadan alsın. yalnız kullanıcısayıları sabit olmayacak bugun 5 kullanıcı varsa yarın 8-10 olabilir ya da azalabilir. bunu nasıl yapabiliriz.
lastRowIndex = ws.Cells(ws.Rows.Count, "A").End(xlUp).row gibi kodlari biliyorum ama bir türlü bu array olayina uyarlayamadım.... ayrıca array değil de başka bir teknikle de olabilir. bu önemli değil...
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler .....
forumda bulduğum aşağıdaki kodu biraz değiştirmem lazım. yardımınızı rica ediyorum.
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
K_Adi = Array("AHMET", "MEHMET", "ALİ", "VELİ", "ADMIN")
Sifre = Array(Sayfa1.Cells(1, 1), Sayfa1.Cells(2, 1), Sayfa1.Cells(3, 1), Sayfa1.Cells(4, 1), Sayfa1.Cells(5, 1))
For x = LBound(K_Adi) To UBound(K_Adi)
If ComboBox1.Text = K_Adi(x) And TextBox2.Text = Sifre(x) Then
Unload Me
MsgBox "Girişiniz onaylandı.", vbInformation, "ONAY"
Exit Sub: End If
Next
MsgBox "Hatalı giriş yaptınız.", vbCritical, "BİLGİ HATASI"
End Sub
Arkadaslar kod yukarıdaki gibi. benim yapmak istediğim ise kullanıcı isimleri ve şifreler worksheet de olsun combobox kullanıcı ismini sayfadan alsın. yalnız kullanıcısayıları sabit olmayacak bugun 5 kullanıcı varsa yarın 8-10 olabilir ya da azalabilir. bunu nasıl yapabiliriz.
lastRowIndex = ws.Cells(ws.Rows.Count, "A").End(xlUp).row gibi kodlari biliyorum ama bir türlü bu array olayina uyarlayamadım.... ayrıca array değil de başka bir teknikle de olabilir. bu önemli değil...
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler .....