kullanım miktarını belirlenmiş miktara kadar artırma

merhaba,
ekteki dosyada görüldüğü gibi hareket tablosundaki miktarları anahtar tablosundaki miktarlara ulaştırmaya çalışıp, ulaşılan miktarları ve kalan miktarları kullanım tablosuna yazarak, tablodaki mevcut sonucu elde etmek istiyorum. nasıl yapabilirim?

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba
Tam anlayamadım ama istediğiniz basit bir giriş , çıkış ve kalan hesabı ise eki inceleyin. Eğer sonuç istediğiniz değilse tablo üzerinde almak istediğiniz manuel sonucu daha detaylı açıklama ile belirtin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

merhaba,
sayın muygun, gerçekten iyi açıklama yapamamışım.benim istediğim gönderdiğim hareket tablosundaki stoklar anahtar tabloda da mevcutsa buradaki miktara erişene kadar "miktar çıkış" alanında yer alsın. Yani "miktar girişi" alanındaki giren mal, anahtar tablodaki miktara ulaşana kadar "miktar çıkışı"nda yer alacak.ondan az olabilir ama fazla olamaz. gönderdiğim hareket tablosunda am05 in de 225400 değil 392700 olması gerekirdi ben yanlış yapmışım. ilginiz için teşekkür ederim.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Syn sudo;
Bazı tablolarda konunun anlaşılması için tablonun manuel doldurulması daha açıklayıcı olmaktadır.
Örneklemek gerekirse tablonuzda hücreleri doldurun. Doldurduğunuz bu hücrelere örn: şu şartlar doğrultusunda şu sayfadan şu verinin gelmesi,hesaplanması gerekir gibi açıklayıcı bilgi ekleyin.
Bu tür açıklamalı bir tablo eklerseniz birden fazla değişik çözüm alacağınıza eminim.
İyi çalışmalar.

merhaba,
sayın muygun "sonuç tablosu" elde etmek istediğim verilerden oluşuyor tabloda gerekli açıklamaları yaptım.ilginiz için tekrar teşekkür ederim.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Syn. sudo;
Üzgünüm ki tablonuzu anlayamadım. (termin,üretim yada taşören firmalarının Üretim planlama , Satınalma departmanlarına tablo yapmış biriyim ama sizin tablonuzun çözüm için gerekli sandığım açıklamaları 3 bilinmeyenli denklem ötesi) Umarım yeterli gördüğünüz açıklamaları anlayan biri çözüm üretir.
İyi çalışmalar.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Umarım sorunuzu doğru anlamışımdır. Aşağıdaki formülü KALAN sütununa uygularmısınız.

H7 hücresine uygulayınız.
Kod:
=ETOPLA($D$6:$D7;D7;$E$6:$E7)-ETOPLA($D$6:$D7;D7;$G$6:G7)-ETOPLA($D$6:$D6;D7;$H$6:$H6)

merhaba,
korhan bey, g sütunundaki çıkış miktarını da anahtar tabloya göre doldurabilsek istediğim sonucu elde etmiş olurum. yani malın girişi hareket tablosunda varken, anahtar tabloda karşılığı varsa buradaki rakamı bulana kadar g sütununa yerleştirebilir miyiz? zaten daha sonra sizin formül h sütununa uygulandığında bütün işlem tamam olacak. zahmetiniz için şimdiden teşekkür ederim.