kulüplere öğrenci dağılımı

erdenek

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
EV:EXCEL 2010-TÜRKÇE
İŞ:EXCEL 2010-TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
31-01-2026
şimdi arkadaşlar bizim okulda ikili eğitim yapılıyor.sabah ve öğle
sabah ve öğle grubunda farklı kulüpler var.ben bu külpleride sabah ve öğle diye ayırdım.kulüpte görevli öğretmenleride yazdım
şimdi benim isteğim.sınıflardan gelen kulüp listelerini birleştirmek olacak.
örneğin 1-a sınıfıdaki öğrencinin soyadının yazılı olduğu hücrenin karşısındaki hücreye bir rakam girdiğimde o öğrenciyi o kulübe aktarsın.
Daha sonra kulüp bazında ve sınıf bazında kulüp öğretmenlerinin de adının çıkacağı şekilde liste alabileyim.
Yine kulüpte kaç kız kaç erkek var.onu da göstersin.

erdenek

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
31-01-2026
şimdi arkadaşlar bizim okulda ikili eğitim yapılıyor.sabah ve öğle
sabah ve öğle grubunda farklı kulüpler var.ben bu külpleride sabah ve öğle diye ayırdım.kulüpte görevli öğretmenleride yazdım
şimdi benim isteğim.sınıflardan gelen kulüp listelerini birleştirmek olacak.
örneğin 1-a sınıfıdaki öğrencinin soyadının yazılı olduğu hücrenin karşısındaki hücreye bir rakam girdiğimde o öğrenciyi o kulübe aktarsın.
Daha sonra kulüp bazında ve sınıf bazında kulüp öğretmenlerinin de adının çıkacağı şekilde liste alabileyim.
Yine kulüpte kaç kız kaç erkek var.onu da göstersin. sınıf ve kulüplerle ilgili gerekli bilgiler ekte.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Tüm başlıklarınız için süzme kriteri oluşturabileceğiniz bir tablo.
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

erdenek

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
31-01-2026
hocam öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.yalnız öğrencilerin kulüp dağıtımlarını hangi yerden yapacağız.bir de hs de öğrencinin kulübünü değiştirdiğim zaman sabah ve öğle çalışma sayfasında öğrencinin kulüp no değişmiyor.örneğin 1-A ASLI GÜL KAPTAN IN KULÜBÜNÜ DEĞİŞTİRDİĞİMDE ASLI GÜL ÜN ÖĞLE çalışma sayfasında KULÜP NO DEĞİŞMİYOR.ayrıca yazdırırken açıklamalar falan hepsi çıkıyor.sadece listenin çıkması gerek.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Kulüp dağılımlarını SABAH ve ÖĞLE sayfalarında H sütununda yapacaksınız. (buraya kulüplere ait KULÜPLER sayfasında belirtilen ilgili kulübün C sütunundaki sıra no numarasını yazın)
hs sayfasında hiçbir işlem yada kulüp dağılımı yapmayacaksınız. (bu sayfa tasnifleme için yardımcı sayfa olarak kullanıldı)
listeler sayfasında bir sizin birde benim açıklama yazdığım metin kutusu var. Metin kutusuna mouse ile tek tıklayın ve delete tuşuna basın. (yada bu açıklamaları sağ tarafa K sütunundan sonrasına sürükleyin)
Asıl kullanacağınız "listeler" sayfası. B1 J1 aralığındaki mavi hücrelere arama kriteri girerseniz istediğiniz listelerin oluştuğunu göreceksiniz.
İyi çalışmalar.

erdenek

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
31-01-2026
hocam allah razı olsun.