Kurallı formül oluşturmak

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Arkadaşlar, örnekte açıklamaya çalıştım. umarım başarılı bir açıklama yağmışımdır. Bana açıklama da bahsettiğim gibi bir formül lazım. ben b sütunundaki ürün kodunu yazınca bana F_G_H_I_J_K_L sütunlarını otomatik versin istiyorum.D ve E sütununu manuel dolduracam. Şimdiden yardımları dokunan herkeze çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
merhaba
arkadaşım açıklamaların bana göre biraz yetersiz kalmış
a harfini yazdığında belirlediğin hücredekiler mi çıkacak yan taraflarına
eğer ki doğru ise bilgi veriniz ona göre yapayım

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Öncelikle cevap yazdığın için çok teşekkür ederim. Evet A harfini yazınca belirlediğim hücreler yantarafına çıkacak. B harfini yazın cada onun için belirlenmiş hücreler çıkacak.
Tabiki A ve B sembolik, oraya ürün kodunu yazıcam örn; HF1000 gibi... Zaten toplamda kategori olarak 5 farklı ürün çeşidim var. ama kod olarak 100lerce. inşallah yardımın olur. şimdiden Allah razı olsun...

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Şunu da belirtmem lazım, Tabloda bir değişiklik olmayacak. Kullanacağım tablo formatı örnekteki gibidir.

İ

İhsan Tank

Misafir
Öncelikle cevap yazdığın için çok teşekkür ederim. Evet A harfini yazınca belirlediğim hücreler yantarafına çıkacak. B harfini yazın cada onun için belirlenmiş hücreler çıkacak.
Tabiki A ve B sembolik, oraya ürün kodunu yazıcam örn; HF1000 gibi... Zaten toplamda kategori olarak 5 farklı ürün çeşidim var. ama kod olarak 100lerce. inşallah yardımın olur. şimdiden Allah razı olsun...
örnek dosyayı inceler misiniz
bu tabloya hiçbir şekilde ekleme yapılmayacak mı_?
sutun olarka değil satır olarka ekleme yapılacak sanırım

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
emeğine sağlık üstat. süper olmuş. D ve E sütunlarını da kullanacağım. Fakat oradaki verileri manuel olarak girmem lazım. Kusura bakma sana da taksit taksit söylüyorum ama.. :)
ben sana verilerimi ekliyim. sen daha iyi anlıyacaksındır.

İ

İhsan Tank

Misafir
emeğine sağlık üstat. süper olmuş. D ve E sütunlarını da kullanacağım. Fakat oradaki verileri manuel olarak girmem lazım. Kusura bakma sana da taksit taksit söylüyorum ama.. :)
ben sana verilerimi ekliyim. sen daha iyi anlıyacaksındır.
üstteki dosyayı güncelledim incelerseniz

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
bir tane daha excel sayfası eklemek istedim ama yapabadım. sanırım eklenmiyor. orada kullanmak istediğim datalar mevcuttu. Bir bakabilsen iyi olurdu.

İ

İhsan Tank

Misafir
bir tane daha excel sayfası eklemek istedim ama yapabadım. sanırım eklenmiyor. orada kullanmak istediğim datalar mevcuttu. Bir bakabilsen iyi olurdu.
sanırım sizin kendi dosyanızda sorun var çünkü bende sayfa ekliyor şu an isterseniz bir daha deneyin

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
şimdi dosyayı ekledim. ben ilk eklediğim dosyada ikinci satıra ürü adını yazınca örn: hf1000 diiğer satırlara bu datadan o ürünün hangi kategoriye karşılık geldiğini bulup o kategorideki formülleri uygulamasını istiyorum. Umarım yardımcı olabilirsin. Ki yaptıkların için çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
katagorideki formülü anlamadım biraz daha açarmısınız soruyu
katagori olarak benim gördüğüm
c-d... vb.
bunların çıkmasını istiyorsun anladığım kadarı ile ama bu katagoride formüllerin çalışmasını istemişsin ben bunu anlamadım