L Sütununda "ü" olan Satırları ÖDENENLER sayfasına değer olarak Aktarma

Excel Vers. ve Dili
2016 TÜRKÇE
Arkadaşlar Merhaba. Ekli dosyada taşımacılıkla ilgili bir dosya hazırlıyorum. Bu dosyada yapmak istediğim şeyler:

1- "ANA SAYFA"da C D ve E sütunlarında filtre uygulanıp L sütununda ÖDENDİ (çift tıklama) işaretlenenleri ÖDENENLER sayfasına değer olarak (tüm satırı A:K arası) aktarması. (veya dosyanın boyutlarının artmasını önlemek için Ödenenler isimli bir dosya açıp oraya kopyalanmalı. Günlük yaklaşık 60 satır girdi yapılırsa kısa zamanda çalışma dosyası hantallaşabilir.)

2- Aktarılan bu satırların yerine aşağıdaki satırların formüller bozulmadan yukarı kaydırılması. (5000 satıra kadar süren formüller var. Bu alandaki formüller kalıcı olmalı ki aktarıldıktan sonra satır kopyalama (çoğaltma) ihtiyacı doğmasın)

3- Satırlar aktarıldıktan sonra "ANA SAYFA"da C D ve E sütunlarında uygulanan filtreler kaldırılsın.

4- "ANA SAYFA" ya "SABİTLER" sayfasında olmayan bir plaka girilince PLAKA ve ARAÇ SAHİBİ bilgileri SABİTLER sayfasına aktarılmalı

5- "ANA SAYFA" da formüllerin bozulmasını önlemek için sayfa koruması uygulayacağımdan yazılacak formüller buna uygun olmalı.

6- Filtre yapılmadığı zaman H1 I1 J1 K1 HÜCRELERİ boş olmalı

İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

http://s7.dosya.tc/server8/zpwqs4/NAKLIYE_PROGRAMI.rar.html

Excel Vers. ve Dili
2016 TÜRKÇE
Arkadaşlar Merhaba Yukarıdaki 3 nolu sorumun cevabını;

Sub KOD()
For i = 1 To Sheets.Count
With Sheets(i)
On Error Resume Next
If Not .AutoFilterMode Then
.Range("c2:e2").AutoFilter
Else
.ShowAllData
End If
End With
Next i
End Sub

makrosu ile çözdüm sayılır.

Ama asıl 1. Sorumdaki satır aktarılması çok önemli. Bir kod buldum ANA SAYFA" daki seçili satırları sildi ama nereye götürdüğünü henüz bulamadım!!