Laptop Dizüstü Kapalı Bilgisayarı Uzaktan İnternet Açma

yasin85

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019, Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25-08-2026
Merhaba,

Laptop dizüstü kapalı bilgisayarı uzaktan İnternet üzerinden açma farklı ağ üzerinden nasıl yaparız bilgisi olan arkadaşlar yol gostere bilir mi?

Çözüm için donanımsal olarakda pratikte kullandığınız böyle bir çalışma oldu ise memnun kaldığınız önerilerinize de açığım.

Not:
Yaptığım araştırmalarda masaüstü bilgisayarlarda bu özelliğin olduğunu laptop dizüstü bilgisayarlarda olmadığı yazıyordu.

Teşekkürler.

muratgunay48

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 - Türkçe (64 bit)
31-01-2026
Laptopu şarjda ve uykuda bırakırsanız AnyDesk ile açabilirsiniz.
Hatta takılı olduğu prizi Wi-Fi prizle kontrol edebilirsiniz. Ben HomeWhiz kullanıyorum. Bahçe lambalarımı ve oda prizlerimi uzaktan kontrol ediyorum.
Kolay gelsin.

yasin85

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019, Türkçe
25-08-2026
@muratgunay48 Bey,
Laptop 7/24 açık normal şartlarda elektrik kesilince güç düğmesine (Power) düğmesine basmadan açılmasını sağlıyor mu bu dediğiniz yöntemler.
Laptop açıldıktan sonra uzaktan erişim ile ilgili bir sorunum yok açıkçası.
Araştırdığım ve çözüme ulaştırmak istediğim tek konu Laptop komple kapalı iken prize takılı iken Ethernet kablosu takılı iken power düğmesine basılmış gibi açılmasını tetikleyecek yazılımsak ve donanımsal bilgi..
Wake-On-LAN -Laptoplarda bu özellik genelde olmuyormuş.

muratgunay48

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
31-01-2026
@muratgunay48 Bey,
Laptop 7/24 açık normal şartlarda elektrik kesilince güç düğmesine (Power) düğmesine basmadan açılmasını sağlıyor mu bu dediğiniz yöntemler.
Araştırdığım ve çözüme ulaştırmak istediğim tek konu Laptop komple kapalı iken prize takılı iken Ethernet kablosu takılı iken power düğmesine basılmış gibi açılmasını tetikleyecek yazılımsak ve donanımsal bilgi..
Evet hocam sağlıyor. Kesin bilgi. Çünkü ben kullanıyorum. İşim gereği çok acil bilgisayarıma (laptop) bağlanmam gerekebiliyor. Benim işim eve gelinceye kadar değil, 5 dakika bile beklemez. Telefondan bağlanıyorum hallediyorum.
Yalnız dediğim gibi laptop kapalı olmayacak, uykuda olacak. Kapatınca açma henüz yok varsa da ben bilmiyorum.
Kolay gelsin.

catalinastrap

Özgür ALTAY
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft® Excel® Microsoft 365 için MSO /64 bit /Türkçe
@muratgunay48 Bey,

256093

Yukarıdaki aparattan bir tane satın alın.Açma kapama tuşuna denk gelecek şekilde sabitleyin uzaktan sinyal aldığında power butonuna basacaktır

muratgunay48

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
31-01-2026
Ekli dosyayı görüntüle 256093

Yukarıdaki aparattan bir tane satın alın.Açma kapama tuşuna denk gelecek şekilde sabitleyin uzaktan sinyal aldığında power butonuna basacaktır
Hayır hocam olmaz. Sizin dediğiniz için ancak güç kaynağı olur. Hem laptopu elektrik dalgalanmalarından korur. Hem de uykudaki bir laptopun 8 saat elektrik ihtiyacını karşılar.

catalinastrap

Özgür ALTAY
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft® Excel® Microsoft 365 için MSO /64 bit /Türkçe
"power düğmesine basılmış gibi açılmasını tetikleyecek yazılımsak ve donanımsal bilgi.." Yazmış arkadaş. Bu aparat düğmeye basıyor sadece mekanik bir şey yani ama uzaktan kumanda edilebiliyor. Sen bilgisayarın başındaymışsın ve power düğmesine basmışsın gibi düşün. Akıllı parmak robutu diye geçiyor. Linkten videoyu izleyiniz.

Son düzenleme:

muratgunay48

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
31-01-2026
"power düğmesine basılmış gibi açılmasını tetikleyecek yazılımsak ve donanımsal bilgi.." Yazmış arkadaş. Bu aparat düğmeye basıyor sadece mekanik bir şey yani ama uzaktan kumanda edilebiliyor. Sen bilgisayarın başındaymışsın ve power düğmesine basmışsın gibi düşün. Akıllı parmak robutu diye geçiyor. Linkten videoyu izleyiniz.

Çok faydalı bir paylaşım olmuş hocam. Emeğinize sağlık.
Ancak bilgisayarı uykuda bırakmayı arkadaş neden uygun görmedi anlayamadım. Ben o şekilde kullanıyorum. Link attığınız parmak robot çok güzel ama ₺1200. Tabi saygı duymak lazım.
Saygılarımla.