library hatası veriyor

Katılım
5 Eylül 2007
Mesajlar
6
Excel Vers. ve Dili
MS Excel 2003-ING
:yardim: programımda bir tusa verdiğim görevde conpile error...can't find project or library... hatası veriyor....
tools references'den ek library yaptım ama sorun devam ediyor.
ne yapmalıyım??
 
Katılım
15 Haziran 2006
Mesajlar
3,704
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Hatanın çıktığı kod bloğunu buraya kopyalayabilir misiniz?
 
Katılım
5 Eylül 2007
Mesajlar
6
Excel Vers. ve Dili
MS Excel 2003-ING
KOD AYNEN BU ŞEKİLDE HATAYI İSE S'DE VERİYOR...
Private Sub ListBox1_DblClick(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
S = YKK.ListBox1.ListIndex + 1
SONSAYI = Sheets("VERI").Range("L1").Value
 
Katılım
14 Şubat 2006
Mesajlar
3,426
Excel Vers. ve Dili
(Excel 2016 - İngilizce)
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
30-11-2022
Burada YKK userform'un ismi mi?
 
Katılım
14 Şubat 2006
Mesajlar
3,426
Excel Vers. ve Dili
(Excel 2016 - İngilizce)
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
30-11-2022
Bende kodlarınız gayet güzel çalışıyor.

Private Sub ListBox1_DblClick(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
Dim S, SONSAYI
S = YKK.ListBox1.ListIndex + 1
SONSAYI = Sheets("VERI").Range("L1").Value

olarak deneyebilirmisiniz?
 
Katılım
15 Haziran 2006
Mesajlar
3,704
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Listbox'da library hatası vermesinin nerdeyse imkanı yok. Başka bir nesne olsa belki olabilirdi.

Aklıma şöyle bir şey geliyor. Daha önce, "S" değişkenini -public veya global olarak- bir şeye set ettiniz mi? Yani herhangi bir nesne, kolleksiyon vb. gibi

Yani "Set S =......" şeklinde başlayan herhangi bir satırınızın var mı?

NOT : veya YKK için de aynı şey geçerli .....
 
Katılım
5 Eylül 2007
Mesajlar
6
Excel Vers. ve Dili
MS Excel 2003-ING
hatayı sadece listboxta değil mid ve
SOR = "Lütfen Kullanıcı Adını Yazınız..."
CEVAP = InputBox(SOR, "Kullanıcı Tanımlama", "hagunesci")... komutundaki SOR İÇİN de veriyor...
değişkenleride başka bir yerde kullanmamaya özen gösterdim... dosya ekte nasıl olmuş bir bakarmısınız??:roll:
 
Katılım
15 Haziran 2006
Mesajlar
3,704
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Kodunuza aşağıdaki satırı ilave edin.

Kod:
Private Sub Workbook_Open()
[COLOR=red][B]Dim sor As String, cevap As String[/B][/COLOR]
...
...
End Sub
Projenize bir sürü kütüphane referansı eklemişsiniz. Bunlar gerekli mi?
 
Katılım
5 Eylül 2007
Mesajlar
6
Excel Vers. ve Dili
MS Excel 2003-ING
hatanın kütüphane referansı eksikliğinden olma ihtimalini düşünmüştüm...
hangi referansın hangi koda uygun oldugunu bilmiyorum o yüzden eklentileri fazlasıyla yapmıştım...

tavsiyeniz yada bilgi alabilecegim bir yer varsa lütfen...

diğer kütüphane hataları için ne yapmalıyım....?
 
Katılım
15 Haziran 2006
Mesajlar
3,704
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Sadece şunlar kalsa; sanırım sizin dosya için yeterli olur.

1.Visual Basic for applications
2. Microsoft Excel 11.0 Object Library
3. OLE automation
4. Micorost Office 11.0 Object Library
5. Microsoft Forms 2.0 Object Library

Geri kalanlardaki çentikleri kaldırın.
 
Katılım
5 Eylül 2007
Mesajlar
6
Excel Vers. ve Dili
MS Excel 2003-ING
çok teşekkür ederim yardımlarınız ve degerli zamanınızı aldıgım için...
 
Üst