TURKOLOG
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- 2016 64 TR
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 29-10-2026
Herkese Merhaba
Private Sub Workbook_Open() alanında bulunan lisans işlemleri lisans süresi (kalan lisans süresi) ilk açılısta Giriş userformunun ilk açılısında caption alanında bir kereye mahsus görünüyor daha sonra Giriş userformunu açsamda caption kısmında görünmüyor.
EndDate = DateValue(GetSetting("ProV1", "V1", "EndDate"))
kalangun = DateDiff("d", Date, EndDate)
Giriş.Caption = "Lisansınız " & kalangun & " gün sonra sonlanacaktır. "
Bu kırmızı alan sayesinde Giriş formu ilk girişte açıldığında caption kısmında lisans kalan süresini gösteriyor.
YAPAMADIĞIM
1.Giriş formu her tıklandığında captin kısmında kalan lisans süresi gösterilsin
2.Sorgu Userformu da her tıklandığında caption kısmında kalan lisans süresi gösterilsin.
3.Ekteki excelde Lisans Süresi adlı form tıklanınca Lisan başlama tarihi bitiş tarihi ve kalan lisans gün sayısı görünsün istiyorum
ama yapamadım . Yardım edebilecek olan var mı ?
Private Sub Workbook_Open() alanında bulunan lisans işlemleri lisans süresi (kalan lisans süresi) ilk açılısta Giriş userformunun ilk açılısında caption alanında bir kereye mahsus görünüyor daha sonra Giriş userformunu açsamda caption kısmında görünmüyor.
Kod:
Private Sub Workbook_Open()
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
'Lisanslama Kodları Başlangıç
Dim Seri, HddKontrolSeri, Lisans, LisansKntrl, Kontrol As String
Dim HddKontrol As Variant
Set FSO = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
Set Surucu = FSO.GetDrive("C:")
HDDSeriNo = Surucu.serialnumber
Set Surucu = Nothing
Set FSO = Nothing
LisansKntrl = GetSetting("ProV1", "V1", "SerialKontrol")
Lisans = Replace(LisansKntrl, "-", "")
Kontrol = Mid(Lisans, 2, 1) & Mid(Lisans, 19, 1) & Mid(Lisans, 18, 1) & Mid(Lisans, 15, 1) & "-" & _
Mid(Lisans, 8, 1) & Mid(Lisans, 13, 1) & Mid(Lisans, 4, 1) & Mid(Lisans, 5, 1) & "-" & _
Mid(Lisans, 12, 1) & Mid(Lisans, 1, 1) & Mid(Lisans, 10, 1) & Mid(Lisans, 9, 1) & "-" & _
Mid(Lisans, 16, 1) & Mid(Lisans, 17, 1) & Mid(Lisans, 14, 1) & Mid(Lisans, 7, 1) & "-" & _
Mid(Lisans, 6, 1) & Mid(Lisans, 3, 1) & Mid(Lisans, 20, 1) & Mid(Lisans, 11, 1)
Seri = GetSetting("ProV1", "V1", "Serial")
HddKontrolSeri = GetSetting("ProV1", "V1", "Serial")
HddKontrol = Replace(HddKontrolSeri, "-", "")
HDDSeriNo = Replace(HDDSeriNo, "-", "")
HDDSeriNo = Mid(HDDSeriNo, 1, 7)
HddKontrol = Mid(HddKontrol, 11, 1) & Mid(HddKontrol, 12, 1) & Mid(HddKontrol, 14, 1) & Mid(HddKontrol, 15, 1) & Mid(HddKontrol, 16, 1) & Mid(HddKontrol, 18, 1) & Mid(HddKontrol, 19, 1)
If Seri = Empty Or Kontrol <> Seri Or HDDSeriNo <> HddKontrol Then
MsgBox "Ürünün kayıt numarası hatalı. Lütfen program yetkilisi ile görüşünüz. ", vbCritical + vbOKOnly, "Hatalı Lisans Kodu"
LisansAktif.Show
Exit Sub
Else
EndDate = DateValue(GetSetting("ProV1", "V1", "EndDate"))
If EndDate < Date Then
If EndDate < Now Then MsgBox "Lisans Kullanım Süreniz Bitmistir. Lütfen program yetkilisi ile görüşünüz.", vbCritical + vbOKOnly, "Lisans Kullanım Süresi Doldu..."
Unload Form
LisansAktif.Show: Exit Sub
End If
End If
'Form.Show
'Lisanslama Kodları Bitiş
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Bu kırmızı alan sayesinde Giriş formu ilk girişte açıldığında caption kısmında lisans kalan süresini gösteriyor.
YAPAMADIĞIM
1.Giriş formu her tıklandığında captin kısmında kalan lisans süresi gösterilsin
2.Sorgu Userformu da her tıklandığında caption kısmında kalan lisans süresi gösterilsin.
3.Ekteki excelde Lisans Süresi adlı form tıklanınca Lisan başlama tarihi bitiş tarihi ve kalan lisans gün sayısı görünsün istiyorum
ama yapamadım . Yardım edebilecek olan var mı ?
Ekli dosyalar
-
17 KB Görüntüleme: 4