Soru Listbox da bulunan seçime göre kayıt ve otomatik sayı üretme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 - Türkçe
Merhaba Arkadaşlar.

Sizlerin yardımı ve emekleri ile yapmak istediğim programı bitirmeye çalışıyorum. Sizlere çok çok teşekkür ediyorum yardımlarınızı esirgemediğiniz için.

Şu anda benim için en önemli kısmı ve benim için oldukça zor siz sevgili üstadlar için kolaydır muhtemelen.

Userform1 asıl stok kayıt sayfamızı açtığımız zaman kategori kayıt bölümündeki herhangi bir verinin üzerine geldiğim zaman aşağıda ki Ana grup bölümüne yeni kayıt butonuna tıkladığım zaman yukarıda seçili olanın gelmesini ve ona göre de otomatik kod vermesini istiyorum.

Örnekleyecek olursam; Kategori bölümünde parfümün üzerinde seçim yaptım. Ana grupta Yeni kayıt butonuna bastığım zaman Ana grup kayıt ekranında ; Kategori Adı ve Kodu yukarıda ki seçime göre otomatik gelecek. Kod olarak ise her kategori adı için ayrı ayrı 01 den başlayıp kayıta göre otomatik kod vermesi gerekmektedir. Ve bunu ana grup excel dosyasına kayıt etmem gerekiyor.

Daha da açık bir şekilde ifade etmek gerekirse; Excel dosyasında bulunan ana grup 2 sayfasında ki gibi bir kodlama olması gerekiyor.

Userform1 de Kategori de Parfüm seçerek Ana grup kodunda yeni kayıt yapmak istedim.
Kategori Kodu Kategori Adı Kod Ana Grup Adı
1 PARFÜM 01 KADIN PARFÜM
1 PARFÜM 02 ERKEK PARFÜM
1 PARFÜM 03 SELECTIVE PARFÜM

Userform1 de Kategori de Makyaj seçerek Ana grup kodunda yeni kayıt yapmak istedim.

2 MAKYAJ 01 YÜZ MAKYAJI
2 MAKYAJ 02 GÖZ MAKYAJI
2 MAKYAJ 03 DUDAKLAR
2 MAKYAJ 04 TIRNAKLAR

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

http://s3.dosya.tc/server17/bqjfqg/2018_Stok_Kodlari_Makro.rar.html

Excel Vers. ve Dili
2016 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
02/05/2019

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 - Türkçe
Merhabalar.. Aladığım Kadarıyla Amacınız Ürünleri Kategoriler İçerisinde Gruplara Ayırmak Ve Daha Sonra Bu Gruplardaki Ürünleri Görüntülemek.
Bunun İçin Ben De Sıfırdan Bir Çalışma Yaptım. Umarım Hoşunuza Gider İndirmek İçin Tıklayınız : https://drive.google.com/open?id=1hlMPVuXYRGPQW1iduHb-FlCuVi6Fc9Er
Sayın derisa963 Merhaba,

Aslında bir mantık olarak o şekilde ama ürünlere de kategoriler içerisinde kod vermek aynı zamanda.

Kendi göndermiş olduğum çalışmam üzerinden gidecek olursak, Stok Kayıt formunu açtık. Kategori bölümünden bir tane seçim yaptık. Mesela parfümü seçimi yaptık. Daha sonra aşağıda ki ana grup formuna yeni kayıt dediğimiz zaman açılan ana grup kayıt ekranında seçilen kategorinin kodu ve adı gelecek Ana grup kayıt kodu 1 parfüm kodu 01 ana grup kodu diyelim 101 gelecek ana grup adını manuel yazıp kaydet butonuna bastığım zaman excel ana grup sayfasına örnek olarak gösterdiğim kayıtı atacak.

Ama burada dikkat edeceğimiz husus mesela makyaj seçimi yaparken alt kategori yeni kaydı yapacağız 2 makyaj kodu ana grup kodu 01 "201" gibi.

Kısaca excel sayfasında benim grup ve alt gruplar sayfam var orada ki kodlara göre otomatik kodlama yapmak istiyorum.

Ama dediğiniz gibi kategori bazında alt grupları görmek istiyorum mesela stok kayıt formunda kategori bölümünde parfüm seçimi yaptım ana grup olarak parfüme kayıt ettiklerim çıkması lazım.

Göndereceğim resimlerlede anlatmak istediğim desteklemişimdir umarım.

http://s7.dosya.tc/server10/zzldmx/Desktop.rar.html

Excel Vers. ve Dili
2016 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
02/05/2019
şu kodlar bence şart deği sayın @Erkan Yılmaz . Kodlar olmadan iş daha kısa yoldan çözülebilir gibi.
Ama su anki haliyle fazla uzun.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 - Türkçe
Sayın derisa963,

Ben excelde formüllerle yapmıştım ama çok fazla yavaş çalışmasına ve sayfayı yavaşlattığı için bu yolu seçmiştim açıkcası.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 - Türkçe
Sayın derisa963 Merhaba,

Aslında bir mantık olarak o şekilde ama ürünlere de kategoriler içerisinde kod vermek aynı zamanda.

Kendi göndermiş olduğum çalışmam üzerinden gidecek olursak, Stok Kayıt formunu açtık. Kategori bölümünden bir tane seçim yaptık. Mesela parfümü seçimi yaptık. Daha sonra aşağıda ki ana grup formuna yeni kayıt dediğimiz zaman açılan ana grup kayıt ekranında seçilen kategorinin kodu ve adı gelecek Ana grup kayıt kodu 1 parfüm kodu 01 ana grup kodu diyelim 101 gelecek ana grup adını manuel yazıp kaydet butonuna bastığım zaman excel ana grup sayfasına örnek olarak gösterdiğim kayıtı atacak.

Ama burada dikkat edeceğimiz husus mesela makyaj seçimi yaparken alt kategori yeni kaydı yapacağız 2 makyaj kodu ana grup kodu 01 "201" gibi.

Kısaca excel sayfasında benim grup ve alt gruplar sayfam var orada ki kodlara göre otomatik kodlama yapmak istiyorum.

Ama dediğiniz gibi kategori bazında alt grupları görmek istiyorum mesela stok kayıt formunda kategori bölümünde parfüm seçimi yaptım ana grup olarak parfüme kayıt ettiklerim çıkması lazım.

Göndereceğim resimlerlede anlatmak istediğim desteklemişimdir umarım.

http://s7.dosya.tc/server10/zzldmx/Desktop.rar.html