listbox' da yazılı son satır

benim iki sorum var
birincisi; listeye 5000 adet veri girişi yaptım. lakin her açtığımda listenin en üst yani birinci satırı görünüyor ve fare ile sürükleyerek kayıt yapılan son satıra götürmek zorunda kalıyorum. istediğim proğramı açıtğımda kayıt yaptığım son satır seçili olamazmı veya listenin pozisyonu arayı gösteriyor olamaz mı ?
diğer sorum ise; excel dosyasını tıklayınca makroyu etkinleştir veya devre dışı bırak seçenekleri hiç çıkmadan direk etkinleşemezmi. bunu güvenlik ayarlarından yapabiliriz belki ama başka bilgisayarlada bu ayar olmadığı için hep sorun oluyor. bu mümkün mü acaba
TEŞEKKÜR EDERİM.

zafer

Super Moderator
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
merhaba

Usrforum listbox'ında kullanacaksanız.
userformun kod sayfasınıa

Private Sub UserForm_Initialize()
say = ListBox1.ListCount
ListBox1.ListIndex = say - 1
End Sub

Excel sayfasında kullanacaksanız
Modul sayfasına

Sub auto_open()
say =cells(65536,1).end(xlup).row
cells(say,1).select
end sub

kodları yapıştırınız.

Başka bilgisayarlarda bu ayar yok tan kastınızı anlayamadım.Excel varsa makro güvenlik ayarlarıda vardır.

söylediğini yaptım lakin yinede istediğim olmuyor. yine önceki gibi listenin birinci satırından itibaren gösteriyor. ben yine kaydırma çubuğunu kullanarak en son veriye geliyorum. değişikliklerimi yapıyorum. kapatıyorum açıyorum yine listenin birinci satırından itibaren göstermeye devam ediyor. ben yine kaydırma çubuğunu kullanıyorum. istediğim, en son 4500. cü veya en son kaçıncı satıra kayıt yapılmışsa oradan itibaren göstersin.
diğer sorum ise excel sayfasını her açtığımda makroları etkinleştir tuşunu tıklamayım. kendisi otomotik etkinleşsin

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Örnek bir dosya eklermisiniz.