listbox double click ile ekstre almak

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-08-2025
Merhaba,

Ekteki örnek dosya içinde vba kısmında userform17 ile bakiye sorgulaması yapmaktayım. Userform üzerinde firmalar listelenmekte ve bunların borç-alacak bakiyeleri görüntülenmekte. Yapmak istediğim ise şu. userform17 (Cari Bakiyeler) üzerindeki bir satıra çift tıkladığımda userform19 açılıyor. userform19 ise firmanın ekstresini vermek için tasarlanmakta. Userform17 üzerindeki bir satıra ( ünvan satırı, firma ) çift tıkladığımda ekstre verecek yani detay verecek bir kod nasıl olabilir. Özet tablo üzerinde bir satıra çift tıkladığımızda detay vermekte . Yapmak istediğim hemen hemen bu. Ancak userform17 üzerinde firma seçip bunu userform19 a tanımlatmak ve detay almak nasıl olabilir , açıkcası bir fikir yürütemedim. İmkanı varmıdır.

Örnek dosya ektedir. userform19 üzerinde çalışmaktayım.

Ekli dosyalar

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-08-2025
Tekrardan merhaba,

Açmış olduğum konu ile ilgili olarak örnek dosyayı yeniden ekledim. Ufak eklemeler yaptım konuyu daha iyi anlatabilmek için.

Yine daha önce bu siteden almış olduğum yardımlar ile oluşturmuş olduğum bir çalışmayı geliştirmeye çalışmaktayım.

Yapmak istediğim şey şu. userform17 ( Cari bakiyeler ) üzerindeki listbox1 de bir satıra çift tıkladığımda userform19 açılsın ve bana detay kırılım ( ekstre ) versin. Userform19 üzerinde şuan iki textbox var. bunların vermiş olduğu sonucu userform19 açıldığında otomatik olarak verebilir mi.

userform17 ve 19 arasında ve bunların üzerindeki nesneler arasında sanırım bağlantı kurmak gerekiyor ama nasıl.

Ekli dosyalar