Soru Listbox kodunda hata

yasarcan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2007
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25-05-2026
Kod:
Private Sub L3_Change()
Dim ws As Worksheet
Set ws = Worksheets("KONU")
Set rng = ws.Cells(1, 1)
Application.Calculation = xlCalculationManual
With ws
For i = 0 To L3.ListCount - 1
If L3.Selected(i) Then
rng.Offset(son + i, 3) = "a"
Else
rng.Offset(son + i, 3) = ""
End If
Next i
End With
Application.Calculation = xlCalculationAutomatic
End Sub
sonunda şu kod ile istediğimi yapmayı başardım. ancak sorunum şu: Listboxa çekilen verinin satırına uygun şekilde bağlayamadım. a yı yolluyor ancak 0 dan başlatarak.
nasıl çözerim?
Saygılar

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
rng.Offset(son + i, 3) yerine rng.Offset(son + i + 1, 3) olarak deneyin.

yasarcan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2007
25-05-2026
deneyip bilgi vereyim hocam.

yasarcan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2007
25-05-2026
Hocam artık sıfırdan başlatmıyor o konu düzeldi.
ancak çalışma şeklim listbox1 den listbox2 ye aktarmak ve listbox2 nin bağlı olduğu listbox3 de seçtiğimde a atıyoruz.
listbox3 teki sırasıyla değilde hüceden aldığı sırayla bağlamak istiyorum
Listbox1 ve Listbox2 kodlandı listbox3 kaldı. örneğin

bu kadar uğraşacağıma exceli yollasaydım keşke

Ekli dosyalar

Moderatör tarafında düzenlendi:

yasarcan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2007
25-05-2026
Aslında görseli hazırlarken farkettim ama boşa gitmesin diye yolladım hocam.
çalışma ektedir. Olmasını istediğim şey : Listboxta aldığı verinin gerçek sırasının karşısına a yazması.

Ekli dosyalar

yasarcan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2007
25-05-2026
Hocam öncelikle android klavyeye alışamadım, yazarken biraz alfabeye bakmayın. bu uygulamayi anket gibi düşünün.
Listbox 1 de Konu başlıkları geliyor. Listbox2 ye bana lazım olan konuları çekiyorum. (hatalı seçtiysem geri alayım bunu başka bir uygulamada geri butonuyla çözdüm) Listbox3 tede seçtiğim konuların içerikleri geliyor. seçtiğimin yanına x yada a yazıyor seçmediğimi boş bırakıyor. ( kaydedip tekrar açtığımda seçililer işaretli gelicek bunu hiç başaramadım henüz) sonrada çıktı alıyorum.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Hocam öncelikle android klavyeye alışamadım, yazarken biraz alfabeye bakmayın. bu uygulamayi anket gibi düşünün.
Listbox 1 de Konu başlıkları geliyor. Listbox2 ye bana lazım olan konuları çekiyorum. (hatalı seçtiysem geri alayım bunu başka bir uygulamada geri butonuyla çözdüm) Listbox3 tede seçtiğim konuların içerikleri geliyor. seçtiğimin yanına x yada a yazıyor seçmediğimi boş bırakıyor. ( kaydedip tekrar açtığımda seçililer işaretli gelicek bunu hiç başaramadım henüz) sonrada çıktı alıyorum.
KONU sayfasındaki listede bulunan tüm veriler Listbox1'e yükleniyor mu? Dosyanızda Listbox1'e verileri yüklemek için kapalı dosya uygulama kodları kullanmışsınız. Yoksa bu veriler başka bir dosyadan mı alınıyor. Cevabınıza göre kodlarınızı revize edeceğim.

yasarcan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2007
25-05-2026
konuların tamamı userforumun çalıştığı aynı excel üzerinden alıyo. kapalı başka bir excelden çekmiyorum hocam.

yasarcan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2007
25-05-2026
Günaydın elinize sağlık. Güzel olmuş hocam. Aklıma yeni fikir gelirse üzerinde çalışıp burdan sorarım.
Hayırlı işler

yasarcan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2007
25-05-2026
L1 e veriyi bu şekilde alınca daha işlevsel oldu hocam.
L1.RowSource = "KONU!a2:b" & s1.[b65536].End(3).Row

L1 e çektiğim konuları aynı olanları tek şekilde gösterebilirmiyim? mesela AAA konusundan kaçtane olursa olsun L1 de bunları süzüp ayrı ayrı tek konu gösterse..
L3 te işaretleme mükemmel çalışıyor orada multiselectin 1 ile 2 arasındaki fark nedir? öğrenmek istedim

Teşekkür ederim

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
L1 e veriyi bu şekilde alınca daha işlevsel oldu hocam.
L1.RowSource = "KONU!a2:b" & s1.[b65536].End(3).Row

L1 e çektiğim konuları aynı olanları tek şekilde gösterebilirmiyim? mesela AAA konusundan kaçtane olursa olsun L1 de bunları süzüp ayrı ayrı tek konu gösterse..
L3 te işaretleme mükemmel çalışıyor orada multiselectin 1 ile 2 arasındaki fark nedir? öğrenmek istedim

Teşekkür ederim
Mükerrer kayıtlar tek mi görünsün istiyorsunuz. Yani konu ve içerikleri aynı olanlar sadece bir kere mi listelensin? Böyle olursa Listbox3'te "a" konu ve içeriği aynı olanların hepsine yazılması gerekir.

yasarcan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2007
25-05-2026
L1 de Mükerrer konular tek gösterilsin hocam evet. L2 ye tıkladığımda kendi içeriklerini göstercek. içerikler aynıda olabilir farklıda bağımsız olacak.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
L1 de Mükerrer konular tek gösterilsin hocam evet. L2 ye tıkladığımda kendi içeriklerini göstercek. içerikler aynıda olabilir farklıda bağımsız olacak.
Tam anlayamadım. Şimdi Listbox1'e B sütunundaki verileri tekrarsız aldık diyelim. Listbox1'e tıklayınca Listbox2'de hangi veriler gelecek. Listbox2'ye tıklayınca Listbox3'e hangi veriler gelecek.

Listbox1 Listbox2 Listbox3
A ? ?
B
C
D
E
F

yasarcan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2007
25-05-2026
Şöyle mesela ben sadece b ve d yi seçmek istiyorum. L1 den b ve d yi seçince L2 ye atıyor. sonra b yı tıklıyorum içerikleri L3 de listeleniyor sonra seçiyorum atlıyorum seçiyorum vs. sonra d yi L2 de tıklıyorum L3 de listeden içerikleri seçiyorum. sonrada yazdırıyorum. kaydedip çıkıyorum.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Dosyanız ektedir. Yalnız dosyanın doğru çalışması için liste B sütununa göre alfabetik sıralı olmalıdır.

Ekli dosyalar

yasarcan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2007
25-05-2026
Hocam vaktinizi alıyorum ama şöyle bir ihtiyacım doğdu:
L1 den konu seçtiğim zaman; "KONU" sayfasında (aynı "D" sütununa a gönderdiğiniz gibi) "F sütununa (seçtiğim konuların tüm içeriklerinin karşısına) da x yollayabilir miyiz. Bu sayede Ortalama onbin konudan iki sini seçtiğimde x e filtre yapıp sadece seçtiklerimin çıktısını alabilirim diye düşündüm.
Çalışma gittikçe derinleşiyor :)
Zahmetleriniz için şimdiden teşekkür ederim.