ListBox ta Sütunların Değerlerini (Sola; Ortaya; Sağa) Getirme hk.

HACI46

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
windows 10 Pro TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-04-2025
Arkadaşlar Cümleten Selamlar.
VBA çalışmalarına ListBox a çağırdım verileri, ListBox Sütunların da Verilerin (Sola; Ortaya; Sağa) yaslama Biçimlendirmesi hakkında bilgilendire bilimisiniz.
Aşağıda Örnek liste resmin de ki Belirlediğim Sütunları, Sola veya Sağa yaslamak yada ortalamak istiyorum.
Örnek Resimde 9 Sütunlu Listem var ;
UserForm = FrmFatura
LitBox = LstFatura
1. Sütun için Nasıl bir kod yazmalıyım,
2. Sütun için Nasıl bir kod yazmalıyım
.
.
5. Sütun için Nasıl bir kod yazmalıyım

Birde Listeye çağırdım verilerin , Örnek resimde işaretli 'Miktar' Sütunundaki, Kaç satır veri varsa hepsini, Nasıl bir kodla (*-1) la Negatif e çevirebilirim. Bu liseyi de
Seehts("FaturaTMP") Sayfasına Negatif li şekil de atabilirim.
Bir kaç yol denedim ama başarılı olamadım, Verinin kaynağı Pozitif olduğundan gittiği, attığım yerde de Pozitif e Dönüyor.
Yardımlarınızı bekler herkese sağlıklı günler dilerim. Selamlar

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2010 TÜRKÇE
25-12-2023
Arkadaşlar Cümleten Selamlar.
VBA çalışmalarına ListBox a çağırdım verileri, ListBox Sütunların da Verilerin (Sola; Ortaya; Sağa) yaslama Biçimlendirmesi hakkında bilgilendire bilimisiniz.
Aşağıda Örnek liste resmin de ki Belirlediğim Sütunları, Sola veya Sağa yaslamak yada ortalamak istiyorum.
Örnek Resimde 9 Sütunlu Listem var ;
UserForm = FrmFatura
LitBox = LstFatura
1. Sütun için Nasıl bir kod yazmalıyım,
2. Sütun için Nasıl bir kod yazmalıyım
.
.
5. Sütun için Nasıl bir kod yazmalıyım

Birde Listeye çağırdım verilerin , Örnek resimde işaretli 'Miktar' Sütunundaki, Kaç satır veri varsa hepsini, Nasıl bir kodla (*-1) la Negatif e çevirebilirim. Bu liseyi de
Seehts("FaturaTMP") Sayfasına Negatif li şekil de atabilirim.
Bir kaç yol denedim ama başarılı olamadım, Verinin kaynağı Pozitif olduğundan gittiği, attığım yerde de Pozitif e Dönüyor.
Yardımlarınızı bekler herkese sağlıklı günler dilerim. Selamlar
Aleyküm Selam
ListBoxtaki metin hizalama şekli resimdeki gibidir.

Ekli dosyalar

HACI46

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
windows 10 Pro TR
18-04-2025
Aleyküm Selam
ListBoxtaki metin hizalama şekli resimdeki gibidir.
Tmm. anladım Label ve TexBox ta olduğu gibi.
Ama bu şekil Listenin bütün sütunları için aynı biçimi veriyor, Her sütün için ayrı ayrı nasıl seçebilirim , Yani metin sel veri içeren sütunu sola, Parasal veri içereni Sağa, Sayısal olanları da ortalamak istiyorum bunu nasıl yaparım.
Aynı ListBox ta 1.Sütünü Sola, 2.Sütunu Ortala, 3.Sütunu Sağa yaslamanın bir kodu yazılabiliyor mu.
İlginiz ve bilginiz için tekrar teşekkür eder sağlıklı günle dilerim. Selamlar.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Listbox nesnesinde yapılan sütun hizalaması tüm sütunlar için geçerli olur. Sütunları ayrı ayrı biçimlendiremezsiniz. Eğer böyle bir ihtiyacınız varsa ListView nesnesinin araştırmanızı öneririm. Yalnız bu nesnenin de 32-64 bit sorunları olabiliyor.

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Tmm. anladım Label ve TexBox ta olduğu gibi.
Ama bu şekil Listenin bütün sütunları için aynı biçimi veriyor, Her sütün için ayrı ayrı nasıl seçebilirim , Yani metin sel veri içeren sütunu sola, Parasal veri içereni Sağa, Sayısal olanları da ortalamak istiyorum bunu nasıl yaparım.
Aynı ListBox ta 1.Sütünü Sola, 2.Sütunu Ortala, 3.Sütunu Sağa yaslamanın bir kodu yazılabiliyor mu.
İlginiz ve bilginiz için tekrar teşekkür eder sağlıklı günle dilerim. Selamlar.
Merhaba, bu talep farklı yerlerde dile getirilmiş ancak listboxın özelliğinden dolayı yapmak sanırım mümkün değil. Fikir olması açısından şöylesi birşey dile getirmek istedim. Döngü yada benzeri yolla şöylesi bir çözüm olabilir mi. Örneğin, 2 sütunlu bir listbox olsun. Birinci sütün metin, ikinci sütun sayısal ifadeler ve listbox sağa yaslı olsun. Metinsel ifadenin olduğu sütunun genişliğini 100 olarak ayarladık varsayalım. Satıra girilen metinsel ifadelerden sonra kalan boş alan kadar Boşluk karakteri koydurma gibi bir çözüm olabilir mi. Fikir olması açısından belirtmekteyim.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Bahsettiğiniz işlemler tam istenilen sonucu vermese de yapılabilir. Fakat hem gereksiz olur hem de daha sonra başka sorunlara sebebiyet verecektir.

Alternatif olarak çoklu ListBox kullanılarak çözüme gidilebilir. Fakat bunda da ScrollBar problemi yaşarsınız.

En temizi ListView kullanmaktır. Ya da ListBox kullanıp sağa-sola hizalama sevdasından vazgeçmektir.

Merhaba, bu talep farklı yerlerde dile getirilmiş ancak listboxın özelliğinden dolayı yapmak sanırım mümkün değil. Fikir olması açısından şöylesi birşey dile getirmek istedim. Döngü yada benzeri yolla şöylesi bir çözüm olabilir mi. Örneğin, 2 sütunlu bir listbox olsun. Birinci sütün metin, ikinci sütun sayısal ifadeler ve listbox sağa yaslı olsun. Metinsel ifadenin olduğu sütunun genişliğini 100 olarak ayarladık varsayalım. Satıra girilen metinsel ifadelerden sonra kalan boş alan kadar Boşluk karakteri koydurma gibi bir çözüm olabilir mi. Fikir olması açısından belirtmekteyim.

HACI46

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
windows 10 Pro TR
18-04-2025
Bahsettiğiniz işlemler tam istenilen sonucu vermese de yapılabilir. Fakat hem gereksiz olur hem de daha sonra başka sorunlara sebebiyet verecektir.

Alternatif olarak çoklu ListBox kullanılarak çözüme gidilebilir. Fakat bunda da ScrollBar problemi yaşarsınız.

En temizi ListView kullanmaktır. Ya da ListBox kullanıp sağa-sola hizalama sevdasından vazgeçmektir.
Merhabalar
Ben Ofis 2016 64 bit kullanıyorum, ListView sanırım benim pc de sorun yaratmaz herhalde, ama yaptığım programı başka bir pc de çalıştırdığımda mı
32 bit 64 bit sorunu yaşar mıyım.
Selamlar. Sağlıklı günler.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
ListView 32 Bit excel sürümlerinde çalışmaktadır. Bazı başlıklarda 64 Bit excel sürümlerinde çalıştıran arkadaşlar olmuştu diye hatırlıyorum. Ama ben ne kadar deneme yaptıysam çalıştıramamıştım. Yani bunu garanti edemem.

Deneyerek tecrübe edebilirsiniz.

HACI46

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
windows 10 Pro TR
18-04-2025
ListView 32 Bit excel sürümlerinde çalışmaktadır. Bazı başlıklarda 64 Bit excel sürümlerinde çalıştıran arkadaşlar olmuştu diye hatırlıyorum. Ama ben ne kadar deneme yaptıysam çalıştıramamıştım. Yani bunu garanti edemem.

Deneyerek tecrübe edebilirsiniz.
Teşekkürler Selamlar