Listbox'a Benzer Verilerden Bir Tanesinin Alınması

ahmed_ummu

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Professional Plus 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
15-10-2026
Merhaba arkadaşlar.

Excel "tablo" sayfamda B sütununda bir isimden birkaç tane olan isimler var. Userform üzerinde 2 adet listbox6 var. Listbox7 var. Bu isimleri Listbox6'ya benzersiz olanları alıyor. Textbox268 den girilen harf ile Listbox6'dan isimleri süzerek seçtiğim kişinin "tablo" sayfasındaki C sütunundaki verileri listbox7 'ye listeleniyor. Listbox7 den de listelenen verilerden seçim yapıp işlemi yapıyorum. Ve Listbox6 dan tekrar süzme yapacağım zaman, daha önce süzme yapmak için girdiğim harfi sildiğimde Lstbox6 ya "tablo" sayfasındaki tüm benzer isimler listeleniyor. Uğraştım ama düzeltemedim.

Örnek dosyamı göndersem bi bakabilir misiniz.

Userform10 üzerindeki Multipage1 içindeki, üçüncü sekmenin içindeki Mulipage2'in içindeki ikinci sekmede bulunan textbox268 den süzme yapılarak, Listbox6 bir isim seçilecek. Listbox7 ye Seçilen kişiye ait "tablo" sayfa C sütunu da bulunan veriler listelenecek. Textbox7 den bir seçim yapılıp, commandbutton77 ye tıklanacak. Tekrar Listbox6 dan süzme yapmak için daha önce girilen harf silindiğinde, Listbox7'ye tüm isimler benzeri ile beraber listeleniyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Ahmet bey, merhaba,
Günlerdir sanırım aynı dosya üzerinde bir çok soru soruyorsunuz. Size herkes yardımcı olmaya çalışıyor.
Buraya kadar her şey normal gibi görünmekle beraber uarmak gerektiğini hissediyorum.

Bir sürü UserForm, frameler, Listboxlar, TextBoxlar yığınla kullanıyorsunuz. Bu araçların hepsi ve bunları yöneten kodların tümü Excel Dosyasına doğru girişleri basitçe ve kolayca alabilmek ve doğru sonuçları üretebilmek içindir. Yaptığınız bu dosya başlangıçta bu amaca yönelik olsa da geldiği aşama itibariyle rayından çıkmış görünüyor.

268. textboxdan bahsediyorsunuz. Hatırlarsanız bir ya da 2 önceki sorunuzda texboxa farklı satırlarda farklı prosedürlerde değer atadığınız için basit bir çözümü bulmak dahi bir sürü vakit almıştı.

Sizlere tavsiyem (Önem ve Öncelik sırasına göre yazıyorum)
1. Kodları rahatlatın.
2. Nesneleri azaltın.
3. Bazı işlemleri excel standart işlevlerini kullanarak çözün
4. AD - Tablo - Formül - Koşullu biçim gibi. (rastgele söylüyorum)
5. ListBox - TextBox - ComboBox gibi nesnelerin temel özellliklerini kavramaya çalışın.
6. Dizi yöntemini kodlarınıza adapte etmeye çalışın.
7. ADO yöntemini kodlarınıza adapte etmeye çalışın.
8. Tüm verileri aynı excel dosyası yerine, tertip ve düzeni sağlarken veri karmaşısını da azaltmak amacıyla farklı kitaplarda tutun.

Benimkiler sadece yorum ve öneri. Tercih sizin.
Allah kolaylık versin.