listbox'a textboxtan ve comboboxtan verileri giremiyorum

Katılım
7 Nisan 2005
Mesajlar
42
slm
arkadaslar benim sorunum bayagi büyük. ektede göreceginiz gibi bir form yapmaya calist1m. ama sonunu getiremiyorum. excel sayfas1ndaki verileri combolara, labellere getiriyorum. textlere gerekli bilgileri giriryorum. fakat ekle dügmesine t1klay1nca
listbox4 ün 1. kolonuna ADETINI
2. kolonuna BIRIMINI
3. kolonuna combo2 deki C0NSINI
4 . koloona page2 deki combo2 deki ürünün kars1l1g1 olan label i
5. kolonada ADET SAYISI ILE FIYATIN ÇARPIMINI EKLEMEK ISTIYORUM.
KEND0M BAZI KODLAR YAZMAYA ÇALISTIM AMA OLMADI. BU SITEDEKI BAZI Ã?RNEK KODLARLA YAPMAYA ÇALISTIM YINE BASARAMADIM.
BU KONUDA BILGILERINIZE IHTIYACIM VAR. YARDIMCI OLURSANIZ SEVINIRIM. :hey: :D
 
Katılım
7 Nisan 2005
Mesajlar
42
slm arkadaslar. bayag1 bir ugras1dan sonra bu isi "select case " olay1yla çözdüm . yukar1daki sorumu dikkate alanlar ve ugrasanlar1n ellerine sagl1k.
fakat bu bilinenle beraber bilinmeyenler ortaya ç1k1yor.
COMBOBOX1 'DE F0RMA SEÇIYORUM
COMBO2 DE ÜRÜN SEÇIYORUM
ILGILI TEXT KUTULARINI DOLDURUYORUM.
EKLE YE TIKLIYORUM.
LISTBOX4 E EKLENMESI GEREKENLER EKLENIYOR.
2. BIR ÜRÜN SEÇIYORUM, ADETINI YAZIYORUM, EKLE DIYORUM, TAMAM
LISTENIN 2. SATIRINDA YERINI ALIYOR. BURAYA KADAR TAMAM.

SIL BUTONUNA BASINCA SEÇILI SATIRI SILIYOR.
SILINEN SATIRIN YERINE BASKA BIR URUN EKLEMEK IÇIN VEYA ADEDINI DEGISTIRDIKTEN SONRA TEKRAR EKLE DEDIGIM ZAMAN HATA VERIYOR.

YARDIMLARINIZI BEKLIYORUM TESEKKURLER.
ILGILI DOSYA EKTE
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,057
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Sorunu gidermek için Ekle butonuna bağlı kodlarda aşağıdaki değişiklikleri yaptığınızda sorun ortadan kalkacaktır.

1-"Static i As Integer" satırını silin.

2-Bunun yerine kodun en üstüne "i = ListBox4.ListCount" satırını ekleyin.

3-En alttaki "i=i+1" satırını silin.

Bunun dışında diğer kodlardaki şu hatalarıda düzeltin.

Firma adının seçildiği combobox1 deki kodda aşağıdaki değişikliği yapın.

[vb:1:34cd7266f9]alan = Sheets("firmabilgileri").Range("a1:x300")[/vb:1:34cd7266f9]
satırı yerine

[vb:1:34cd7266f9]Set alan = Sheets("firmabilgileri").Range("a1:x300")[/vb:1:34cd7266f9]

satırını kullanın.

Tarihin yazıldığı textbox1'e aşağıdaki kodu yazarsanız tarih formatınıda ayarlamış olursunuz.

[vb:1:34cd7266f9]Private Sub TextBox1_Exit(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
TextBox1 = Format(TextBox1, "dd.mm.yyyy")
End Sub
[/vb:1:34cd7266f9]
 
Katılım
7 Nisan 2005
Mesajlar
42
tesekkürler leventm sagol
 
Üst