Listbox'ta ilk satır sabit kalsın.

Orion1

Uzman
Uzman
Katılım
1 Mart 2005
Mesajlar
22,254
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Mrb.
Listbox'ta ilk satır sabit kalsın istiyorum.
Teşekkür ederim.
Kolay gelsin.
 
Katılım
7 Ocak 2005
Mesajlar
205
Excel Vers. ve Dili
office 2003 pro türkçe
List boxun ilk satırında görünmesini ve sabit kalmasını istediğiniz
hücreyi seçip ekle bölümünden ad ekleyiniz. tabi önce hücreye
bir şeyler yazın mesela "isim" gibi. Bu şekilde ad eklediniz.
Þimdi user forma
Private Sub UserForm_Initialize()
ListBox1.ColumnHeads = True
end Sub

Dikkat bu komut Initialize bölümüne yazılacak
 

Orion1

Uzman
Uzman
Katılım
1 Mart 2005
Mesajlar
22,254
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Mrb.
Ekle bölümünden ad tanımlamayı seçtim. Sonra listbox'ın başladığı ilk satırı seçtim.
Sonrabir ad tanımladım.
Satır dolu idi.intialize bölümüne kodları yazdım.
Listboxt'ta Sütun başliği oluşturdu ama içinde hiçbir yazı yok.
Teşekkür ederim.
Kolay gelsin.
 
X

xxrt

Misafir
Sezar' Alıntı:
Listbox'ta ilk satır sabit kalsın istiyorum.
Eğer Userform üzerindeki ListBox'tan Bahsediyorsan,herdogan, 'ın UserForm üzerine bahsettiği şeklinde yapılacak.

UserForm Üzerindeki ListBoxun
ColumnHeads özelliğini True yapacaksınız.Bunu Initialize olayınada yazabilirsiniz.

Sayfa Üzerindeki listbox ise,
Tasarım Modunda iken ListBoxun (Liste Kutusu)'nun
Ã?zellikler>ColumnHeads özelliğini True yapacaksınız.
 
Katılım
7 Ocak 2005
Mesajlar
205
Excel Vers. ve Dili
office 2003 pro türkçe
Görünmesini istediğiniz hücreye görünmesini istediğiniz metni yazın
hücre seçili iken
Ekle= Ad=Tanımla = ekle
adımları ile hücreye ad vermiş olacaksınız.

kodlara gelince ekteki excelde iki ayrı form var birincide birden fazla sütun için
2. örnek tek sütünlu örnek
kolay gelsin
 
Üst