Listboxta süzerek isim arama ve kayıt yapma

Ekli dosyada önce beyaz olan textbox'a isim yazarak listeden arayarak (ile başlayan şeklinde )süzerek kişiye ait satırı listboxta süzdürmek istedim,yapamadım.
İkinci olarak listboxtan seçtiğim öğrenciye ait bilgileri textboxlara getirip,değişiklik yapmak veya tamamen silmek istedim yine olmadı, ayrıca textboxlara yeni veriler girerek listeynin sonuna kaytı yapmak istedim olmadı. Siteden indirdiğim bu konudaki bazı kodları uyulamaya çalıştım malesef olmadı.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Hepimizin canı sağolsun, dosyanız ekte inceleyin hatalar varsa düzeltelim.

Ekli dosyalar

Sayın Janveljan Teşekkür ederim,esas istediğim süzme işlemini herhangi bir butona bağlamadan textboxa veriler girildikçe listboxun kendilğinden süzülmesi,veriler harf harf silindikçe çözülmesi şeklinde idi. Sitede buna benzer bir örnek görmüştüm fakat bulamadım. Yani AY harfini girdiğinde Ay ile başlayanlar kendiliğinden süzülüyor,diğer harfler girildikçe ise süzülme işlemi azalarak devam ediyor, onbin dolayında çocuğun olduğunu düşünürseniz arama ve bulmayı ve isimleri birbirine yakın olanların daha kolay ve kısa sürede bulunması gerekiyor. Belki yardımcı olan arkadaşlar çıkabilir.

Excel Vers. ve Dili
2000
türkçe
tufan03 Bende aynen senin istediğini istiyorum, her sütun kendi başlığındaki süzme bölümüne yazılan ilk harften itibaren süzmeye başlayacak. ancak süzgeş "ile başlar" komutu ile değil "içerir" komutu ile olmalı.

resimdeki gibi bi kullanımı olmalı :yardim:

Ekli dosyayı görüntüle örnek.doc

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
windows xp proffessional 2002
Bu siteden faydalanarak yaptığım bir çalışma ekte.
Listwiev'e çift tıkladığınızda image nesnesinde seçimin fotografını da gösteriyor.
Bunun için kodlarda resmin bulunduğu dizini yazmak gerekiyor. Hata verirse bu dizini kendinize göre düzenleyin.

Sanırım işinizi görecek.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
windows xp proffessional 2002
Ne yapmak istediğinizi tam olarak anlayamadım.
Biraz daha bilgi verirsen ilgilenmeye çalışayım.

Excel Vers. ve Dili
2000
türkçe
istediğim şu;

iki ayrı kitapta girişleri ve çıkışları ayrı ayrı tutuyorum. bunların tek bir sayfaya aktarılmasını ve süzgeçin de o sayfada olmasını istiyorum. parti numarasını girdiğimde veya herhangi bir süzgeçe veri girdimde kendi sütunundaki içeren herşeyi sıralaması. bir partiye ait tüm verileri alt alta görmek istiyorum. ne kadar gelmiş, ne kadar gitmiş vs...
ilgilenebilecek misin ? :(

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Sayın Janveljan Teşekkür ederim,esas istediğim süzme işlemini herhangi bir butona bağlamadan textboxa veriler girildikçe listboxun kendilğinden süzülmesi,veriler harf harf silindikçe çözülmesi şeklinde idi. Sitede buna benzer bir örnek görmüştüm fakat bulamadım. Yani AY harfini girdiğinde Ay ile başlayanlar kendiliğinden süzülüyor,diğer harfler girildikçe ise süzülme işlemi azalarak devam ediyor, onbin dolayında çocuğun olduğunu düşünürseniz arama ve bulmayı ve isimleri birbirine yakın olanların daha kolay ve kısa sürede bulunması gerekiyor. Belki yardımcı olan arkadaşlar çıkabilir.
Dosyayı istediğiniz şekilde düzenledim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sn.Janveljan ben öğrencinin adı ve soyadının süzülmesini istemiştim,baba adlarını süzüyor,ayrıca süzme işlemini tam olarak yapmıyor,süzülenlerin yarısı doğru hemen hemen yarısı hatalı, amaç listboxta net olarak textboxta yazılı verinin süzülmesi idi.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Sn.Janveljan ben öğrencinin adı ve soyadının süzülmesini istemiştim,baba adlarını süzüyor,ayrıca süzme işlemini tam olarak yapmıyor,süzülenlerin yarısı doğru hemen hemen yarısı hatalı, amaç listboxta net olarak textboxta yazılı verinin süzülmesi idi.
Daha önce uyarlayamadığınız kodlarda tüm alanlarda arama yaptığınız için bunda değişiklik yapmamıştım. En son gönderdiğim dosyayı güncelledim ordan kontrol edebilirsiniz. Süzme işlemini de hücrenin başından başlayarak yapıyor şu anda yani soyada göre değil ada göre olmuş oluyor, eğer değiştirmek isterseniz bildirin.