cems
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- office 2010 tr 32bit
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 13-06-2029
Daha önce Sn @Haluk tarafından önerilmiş olan bu listbox tarama kodlarını uzun süre bir çok çalışmamda kullandım, eminim ki listbox'uiki tarih arası süzen kodları da kullandım. Ancak arsivde ararken her nasılsa ya karıştırdım, bu sefer de net ile forum üzerinde bulmak isterken de kafa balon oldu, çok fazla örnek olmakla birlikte çalışmanın düzenini bozmamak adına direk siteye " o küçük farkı " sorma kolaycılığı ile günün sonuna ulaştım.
Uygulamak istediğim iki özellik ; 17000 den fazla gerçek veriyi textbox yardımı ile listbox üzerinde iki tarih arası süzebilmek. Sn @Haluk'a ait bu kodlarla tekil bulma çok yerde çalışsa da
1-İki tarih arasını listboxta süzme ( textbox130 ilk tarih için textbox131 son tarih için )
2-Başka textbox ile Tc Kimlik ve telefon gibi sayısal olan verileri süzerek listboxta tek satır haline ulaştırma
Userform_initialize içinde de
Yerleştirdim , ancak falan tarihten filan tarihe kadar listbox2 de döküme artık düşünemediğimden ulaşamadım. Textboxların kendilerini formatlamak mı gerek artık bunu bile karıştırıyorum.
Uygulamak istediğim iki özellik ; 17000 den fazla gerçek veriyi textbox yardımı ile listbox üzerinde iki tarih arası süzebilmek. Sn @Haluk'a ait bu kodlarla tekil bulma çok yerde çalışsa da
1-İki tarih arasını listboxta süzme ( textbox130 ilk tarih için textbox131 son tarih için )
2-Başka textbox ile Tc Kimlik ve telefon gibi sayısal olan verileri süzerek listboxta tek satır haline ulaştırma
Private Sub TextBox130_Change() 'dddddddd
Dim S1 As Worksheet, S2 As Worksheet, Satir As Long
Application.ScreenUpdating = False
Set S1 = Sheets("TABLO")
Set S2 = Sheets("RAPOR")
If TextBox130 <> "" And Len(TextBox130) = 10 Then
If TextBox130 <> "" Then
ListBox2.RowSource = ""
S2.Cells.Delete
S1.Range("a1").AutoFilter
S1.Range("A1:z" & S1.Rows.Count).AutoFilter Field:=9, Criteria1:=Format(CDate(TextBox130.Value), "dd.mm.yyyy") ',TextBox130.Value) & "*"
S1.Range("A1").CurrentRegion.Copy S2.Range("A1")
S1.Range("A2:M" & S1.Rows.Count).AutoFilter Field:=9
Satir = S1.Cells(S1.Rows.Count, 1).End(3).Row
ListBox2.RowSource = "RAPOR!A2:z" & Satir
Else
S1.Range("A2:z" & S1.Rows.Count).AutoFilter Field:=9
Satir = S1.Cells(S1.Rows.Count, 1).End(3).Row
ListBox2.RowSource = "TABLO!A2:z" & Satir
End If
End If
Application.ScreenUpdating = True
End Sub
Userform_initialize içinde de
TextBox130.Value = Format(TextBox130.Value, "dd.mm.yyyy")
TextBox131.Value = Format(TextBox131.Value, "dd.mm.yyyy")
Yerleştirdim , ancak falan tarihten filan tarihe kadar listbox2 de döküme artık düşünemediğimden ulaşamadım. Textboxların kendilerini formatlamak mı gerek artık bunu bile karıştırıyorum.