Liste Değişikliği Yapmak

Excel Vers. ve Dili
97 tr
Arkadaşlar merhaba. Ben öğretmenim kendi değerlendirme ölçütlerim için bir program hazırldım excel de. Ama bir sorunum var. Şimdi yaklaşık olarak 200 adet sayfa var programımda ve hemen hemen hepsinde öğrenci listeleri. Şİmdi bir çalışma sayfasında oluşturdğum öğrenci listesi hepsine otomatik olarak gidiyor bunda sorun yok. Fakat herhangi bir zaman diyelim ki sınıfın birinde bir öğrenciyi silmem veya eklemem gerekiyor. Bu durumda öğrenciyi en sona değilde araya bir yere eklemeye kalktığımda diğer listelerdeki yeride değişiyor ama bu defa isimlerinin karşısındaki bilgiler kayıyor. Kısacası ben araya bir öğrenci eklemek ya da çıkarmak istersem bütün veriler aynı şekilde nasıl kayacak. Yardımcı olursanız sevinirm.

N.Ziya Hiçdurmaz

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 TR / 32 Bit
Bir kaç sayfalı örnek eklerseniz daha iyi fikir yürütebiliriz.

Excel Vers. ve Dili
97 tr
Aşağıda verdiğim basitçe örnekte gözlem raporuna isimler isim listesi sayfasından gidiyor. Şimdi ben bu gözlem raporunun önceden doldurdum diyelim. Daha sonra herhangi bir zamanda listedeki herhangi bir öğrenciyiçıkarmam gerekecek ya da araya bi yere öğrenci eklemem gerekecek. Bu durum da öğrenci eklediğimde her şey kayıyor. Sıralama ve veriler acaba ne yapabilirim bu konuda. BU arada formülleri kullanabiliirim. Ama makro oluşturamıyorum. BUna göre açıklayıcı bir yardımda bulunursanız çok minnettar olurum.

Excel Vers. ve Dili
97 tr
Arkadaşlar yukarıda bir örnek verdim. Ve sorunu aıkladım. Bune göre formül kullanarak bu sruna nasıl bir çözüm getirebiliriz yardımcı olur musnuz?

mehmett

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Sn olixi

Gözlem raporu sayfasında

=liste!C1

şeklinde yazdığınız fonksiyonları

=DOLAYLI("liste!C1")

şeklinde yazıp deneyin.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba.
Eğer Liste yapınızı değiştirirseniz (silmek istediğiniz isimleri satırlarda tutarsanız) ekteki dosya örneği gibi daha esnek olacağı kanaatindeyim.
Rapor sayfasında B1 hücresini boş bırakarak yada data sayfasında örneklediğim herhangi bir sınıf adını yazarak sonucu gözlemleyin.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
97 tr
teşekkür ederim ama tam olarak istediğim olmadı sanırım formülle mümkün müdür acaba ben listede değşiklik yaptığım zaman diğer sayfalardaki bu listeye ait bilgiler de aynı değişikliğe maruz kalsın