liste güncelleme - yinelenenleri kaldırma

Excel Vers. ve Dili
Office16 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27-05-2021
218550218551
https://s4.dosya.tc/server11/7ah2nr/unitetakip-web.xlsx.html
Merhabalar,
İlk fotoğrafta yazdığım verilerin durumu 'Geldi' olanların ikinci fotoğraftaki yedek listesine yazılması gerekiyor, yedek listesinde de bulunanların ilk resimde durumu ' hatta montaj veya gönderildi ' olarak girildiğinde yedek listesinden düşmesi gerekiyor. Yardımcı olabilir misiniz

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Listenizde örneğin CS isimli ünite 3 satırda GELDİ olarak görünüyor. Bu Yedek Ekipman sayfasına aktarılırken yine 3 satır olarak mı aktarılacak?

Ek olarak Ünite Takip sayfasında E sütununda veri doğrulama var bunu kullanıyor musunuz?

Excel Vers. ve Dili
Office16 Türkçe
27-05-2021
Evet Korhan bey 3. satır olarak aktarabiliriz.
Burada sanırım ünite kodu ve 'geldi, gönderildi vs.' arasında bağlantı kurmak gerekiyor ama yapamadım.

Dosyayı sadeleştirip göndermek istemiştim, çözüm bulunursa devamını getiririm diye düşünüyordum. Aslında veri doğrulamaları kullanacağım.

Aslında oluşturmaya çalıştığım asıl dosya aşağıda bulunuyor, amacım bir sayfaya veri girişi yapmak, yedek ekipman sayfasında da güncel yedeklerimi takip edebilmek. Alttaki dosyayı incelerseniz daha iyi anlatmış olurum.

https://s4.dosya.tc/server11/o7msuj/ORJINAL_unite_takip.xlsx.html

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Aşağıdaki adımları uygulayınız.

"Ünite Takip" sayfası B4 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp ihtiyacınız kadar alt hücrelere sürükleyin.

C++:
=EĞER(I4="Geldi";MAK($B$3:B3)+1;"")

"Yedek Ekipman" sayfasında C3 hücresine aağıdaki formülü uygulayıp yan hücrelere formül olarak kopyalayın.

C++:
=EĞERHATA(DÜŞEYARA($B3;'Ünite Takip'!$B:$J;SÜTUN();0);"")
Sadece H3 hücresine aşağıdaki gibi uygulayın.

=EĞERHATA(DÜŞEYARA($B3;'Ünite Takip'!$B:$J;SÜTUN()+1;0);"")

Bu formülleride ihtiyacınız kadar alt hücrelere sürükleyiniz. Böylece dinamik bir rapor elde etmiş olacaksınız.

Excel Vers. ve Dili
Office16 Türkçe
27-05-2021
Yardımınız için teşekkürler Korhan Bey,
'Hattan Demontaj/Yedek Bekleyecek' olan üniteleri de sizin verdiğiniz formülü ''Eğer(Yada'' yaparak yedek listeme ekleyebildim.
Yedekte bekleyen kendine özel kodu bulunan ekipman daha sonraki tarihlerde hatta montaj edildi veya gönderildi ise bunu yedekten nasıl düşebiliriz ?

Dosyanın güncel hali aşağıdadır.
https://s4.dosya.tc/server11/5lz26t/ORJINAL_unite_takip-re.xlsx.html

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
DURUM bölümünü değiştirdiğinizde YEDEK EKİPMAN sayfasından silinecektir.

Excel Vers. ve Dili
Office16 Türkçe
27-05-2021
Anladım Korhan Bey,
Yalnız ilk sayfaya sadece veri girişi yapılması gerekiyor, yani veriler sürekli üzerine yazılacak-durum güncelleme olmayacak, örneğin A ekipmanı 10.05.2020 tarihinde 'geldi' ise , aynı ekipman 20.05.2020 de gönderildiği zaman bir alt satıra bu bilgi giriş yapılacak.