Listede bulunan aynı isimler

taylan33

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2012 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
01-04-2026
merhabalar iyi çalışmalar,
ben ceza infaz kurumunda emanet eşya deposunda görevliyim ve bir listemiz var excel de; bu listede
ADI SOYADI - BABA ANNE ADI - DEPO NO - NEREDE - ÇIKIŞ NEDENİ-ÇIKIŞ TARİHİ
6 Sütundan oluşan bir liste.
Aynı çalışma kitabı başka sayfalarda yatanlara ait eşya bilgileri mevcut. Benim çözemediğim nokta şu; listemiz bayağı uzun öyleki 2016 da yatan bir kişi 2017 de de tekrar girmiş ve bu aynı listede. ARAMA adında bir sayfa oluşturdum ve bu sayfada yatan kişinin ismini girdiğimde yukarıda saydığım bilgiler geliyor ve eşyasıda tabiki, fakat listede yukarıdan aşağıya doğru ilk kayıtı getiriyor diğer kayıtı nasıl ayrı bir şekilde çekebilirim... Biraz karmaşık görünebilir tarifim , dosya linki https://www.dosyaupload.com/9fiC

Son düzenleme:

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Farklı bir üyeliğe gerek yok , bir örnek dosyayı www.dosya.tc gibi bir dış servera zipleyerek yükleyip verilen linki burada paylaşabilirsiniz .

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.

Ekteki belgede, ARAMA sayfasındaki açıklamalara bakınız ve işlemleri inceleyiniz.
Faydalı olması dileğiyle.

Belgeye, fareyle buraya tıklayarak erişebilirsiniz.
.

taylan33

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2012 türkçe
01-04-2026
İstediğim tam olarak buydu çok sağolun elinize emeğinize sağlık, uyarınız hakkında hem fikirim dikkat etmem gerekirdi iyi çalışmalar

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
İhtiyaç görüldüyse mesele yok.

Fark edeceğiniz gibi; işlemin temeli koşullara uyan satır rumaralarını büyükten küçüğe doğru listeleyen dizi formülü (girişi, CTRL+SHIFT+ENTER ile yapılan formül).

Gerisi de bu satır numaralarına göre ilgili verilerin çağrılmasından ibaret.

Ayrıca, konu sayfasında verdiğiniz örnek (aslında gerçek) belgeye erişim bağlantı adreslerini silmekte (tabi isterseniz ben de benim eklediğim bağlantı adresini silerim) yarar olduğunu bir kez daha hatırlatmak isterim.

İyi çalışmalar.
.