listeden aynı verileri altalta başka dosyaya aktarmak ve toplatmak

Excel Vers. ve Dili
2007 turkce
arkadaşlar inanın bu tarz örneklerin forumda çok olduğunun farkındayım ancak ne kadar uğraşmış olsamda örneklerden birşey çıkaramadım acaba birisi eklediğim dosyaları inceleyip bana yardımcı olabilir mi... özellikle gruplandırma konusunda sıkıntılarım var, dosyam ekte 2011 yaz rapor veri dosyam, raporda çıktımın nasıl olması gerektiğine dair örnek tablo var yaz günlük ise çalışmalarımı yaptığım dosya o dosyada istediğim verileri alabiliyorum sadece gruplandıramıyorum ve alt toplam yapamıyorum... lütfen bu konuda yardımlarınızı esirgemeyin benden...

Ekli dosyalar

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Gruplandırma ve alt toplam nasıl olacaktır. Olması gereken rapor şeklinide dosyanızda belirtirmisiniz.

Excel Vers. ve Dili
2007 turkce
rar dosyasının ıcınde rapor dıye bır excel dosyası var o sayfada goruntunun nasıl olması gerektıgını baktıgınızda anlarsınız atolye ısmıne gore gruplandırılıp o atolyeye aıt adetler bır alt satırda toplanmıs bunu bır makro ıle yapmaya calısıyorum... bu acıklama yeterlı dıye dusunuyorum ama eger yıne de yetersız dersenız dosya ustunde de anlatmaya calısırım...

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Ekli dosyadaki gibi bir çözüm isteiğinizi karşılarmı?

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 turkce
Ekli dosyadaki gibi bir çözüm isteiğinizi karşılarmı?
çok teşekkürler sanırım işe yarıcak eğer yaramazsa yarın denedıkten sonra tekrar kapınızı calarım yalnız bir kaç şey daha sormam lazım...
1- hucrelere stıl ekledıgım zaman bu sekılde bır sıralandırma yapıldıgı anda o stıllerde hucrelerle bırlıkte gıder mı??
2- daha fazla atolye geldıgınde kodda degıstırmem gereken bır yer var mı??
3- her grupta sadece bır hucrede(10 ahmet varsa 1 tanesı veya 10 mehmetten 1 tanesı) karakterı koyu yazmıs bu normal mı??
4- bana ekledıgınız kodların anlamlarını soyleyebılırsenız en azından mantıgını anlayayım cunku bu kodu kullancagım bır kac dosya daha var mantıgı anlarsam onları kendım yapabılırım... :)

Excel Vers. ve Dili
2007 turkce
sordugum soruları kendım cevaplıyım bazılarını denedım:)
1- stıller yerlerınde sabıt kalıyor ve gruplandırma oldugunda bazı hucreler asagı kaydıgı ıcın ornegın kenarlık eklenmısse altta kenarlıksız hucreler olusuyor...
3- sorun alt toplam olustugunda hucreye otomatık koyu ozellıgı eklemesındenmıs temızleme butonuna koyu renklerıde temızleme ekleyınce duzeldı...

yanlız halen 2 ve 4 numaralı sorularım ıcın beklemedeyım, ayrıca sayın hocalarım acaba verıyı alıp yazdırıp sonra gruplandırmak yerıne alıp gruplandırıp sonra yazdırmanın yontemı var mı?? o zaman hucrelerı yazdırırken ıstedıgım gıbı stıllerınıde ayarlayabılırım...