Listeden kişi sorgulatmak

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Arkadaşlar yardımıza ihtiyacım var.
Elimde excele kaydedilmiş bir isim listesi var. Benim istedigim ise bir isim sorgulama kısmı yapıp oraya isim yazdığım da o isim listede var ise kayıtlı degil ise kayıtlı değil yazdirmak istiyorum. Hangi fonksiyonu kullanmam gerekiyor. Biraz uğraştım yapamadım yardımcı olursanız memnun olurum

Son düzenleme:

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba, foruma hoşgeldiniz.

Aşağıdaki gibi olabilir.
Listenin A sütununda olduğu, aranacak verinin de B1 hücresine yazılacağı varsayıldı.
.
Kod:
=EĞER(EĞERSAY([COLOR="Red"]$A:$A[/COLOR];[COLOR="blue"]B1[/COLOR])>0;"KAYITLI";"KAYITLI DEĞİL")

Excel Vers. ve Dili
office2007 tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25/10/2018
Arkadaşım örnek dosya koyarsan yardımcı olamaya çalışalım.

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Ömer arkadaşın verdiği kod benim icin faydali oldu. Teşekkür ederim. Simdi baska bir sorum olacak ???? dedigim gibi elimde isim listesi olan bir excel dosyasi var. Ikinci ayri bir excel dosyasi acip orada sorgulama sayfasi olusturup orada sorguladigim isimin diger dosyada kayitli olup olmadığını sorgulayacak sekilde yapma imkanimiz varmi. Amacim isim listesini kimsenin gormemesi Görünürde sadece sorgu dosyasi olacak formül sorgulan ismi gizlenmiş olan diger dosyadan tarayıp kayitli ise kayitli degil ise kayitli degil yazması gerekiyor. Bu mumkun mü :D

NBATMAN

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2003 excel Türkçe
Ömer arkadaşın verdiği kod benim icin faydali oldu. Teşekkür ederim. Simdi baska bir sorum olacak ???? dedigim gibi elimde isim listesi olan bir excel dosyasi var. Ikinci ayri bir excel dosyasi acip orada sorgulama sayfasi olusturup orada sorguladigim isimin diger dosyada kayitli olup olmadığını sorgulayacak sekilde yapma imkanimiz varmi. Amacim isim listesini kimsenin gormemesi Görünürde sadece sorgu dosyasi olacak formül sorgulan ismi gizlenmiş olan diger dosyadan tarayıp kayitli ise kayitli degil ise kayitli degil yazması gerekiyor. Bu mumkun mü :D
Evet Mümkün?

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Nasil yapabilirim peki