Listeden seçilen bilginin alt başlıkları

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Merhaba

Ekte koymuş olduğum resimde anlatmaya çalıştığım gibi ;

2 farklı liste var. A. listesindeki herhangi bir aracı seçtiğim zaman B listesinde sadece kendi modelleri görünsün.

Mesela Hyundai seçince sadece hyundai araçlar gelsin.
Fiat'ı seçince fiat araçlar gelsin.

Buna nasıl bir yapabilirim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
dogru anladiysam kucuk bisey hazirladim, buna bakinca isteginizi guncellersiniz bir eksigi varsa..

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Ben yanlış anlattım galiba sizin örnek dosyanız üzerinde bir düzenleme yaptım bakar mısınız rica etsem.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
ben mi yanlis anliyorum ama benim yaptigimi yapmissiniz gibi geldi bana..f1 den marka seciyorsunuz f2 dende f1 de sectiginiz markaya ait modeller seciyorsunuz, abc sutunlarinda ise markalar ve modeller var

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Pardon ya doğru yapmışsınız F1 deki yazıyı ben başlık sandım seçimlik alanmış.

Nasıl yapıldığını öğrenebilir miyim basit ise

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
tabiiki cok basit hatta, yaptigim ornekten anlatayim, oncelikle modellerin oldugu sari bolumlere ad atiyorsunuz, ad tanimlarinda gorursunuz a,b,c markasi diye 3 adet ad tanimi var daha sonra veri dogrulamadan f1 satirindaki marka secimi icin bir list yapiyorsunuz ve markalarin oldugu a1:c1 range`ini kaynak gosteriyorsunuz..

daha sonra f2 ye bir ad tanimliyorsunuz ve kaynagina if komutuyla basitr bir formul yaziyorsunuz..

=IF($F$1="A MARKASI",A_Marka,IF($F$1="B MARKASI",B_Marka,IF($F$1="C MARKASI",C_Marka,"")))

anlatisim iyi olmayabilir ama sabirla tekrar tekrar anlatabilirim, takildiginiz bir yer olur yahut suda olabilirmi diye dusundugunuz birsey olursa, bildirirsiniz kolay gelsin..

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Hımm biraz uzun bir formul yazmak gerekecek sanırım; 50den fazla araç markası olduğunu düşünürsek :S

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
Soyle birsey yapilbilir diyelim hyundai accent`tin model adinada hyundai-accent yazarsaniz yani marka bolumu model bolumunun icinde gecerse daha kisa sekilde sorun cozulebilir..

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Dosyamı buraya upload edemiyorum boyutu yüksek size özelden link versem bakar mısınız nasıl bir şey olduğuna ?

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
Ornegi incelermisiniz..

Ekli dosyalar