listeden seçtiğimi textboxları aktarımı ve birkaç sorunum çözemedim..

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
öncelikle herkese selamlar.çok uğraşıpta bir türlü yapamadığım bir problemle karşı karşıya kaldım.yardımlarınız bekliyorum.

userform1 de olan combobox1 de veri sayfasındaki ürün isimlerini gösteremedim.ayrıca comboboxtan seçtiğim ürün için kullanılan hammaddeleri textboxları otomatik atmasını.veri sayfasında ürün için kullanılan hammaddelerin 150 kğ göre oranları var.userformda yapılan ürün miktarını yazdığımda ordaki orana göre hammadde nin karşılığına gerekeni yazabilirmi.yoksa makro içine hepsinin ayrı ayrı oranını girmekmi gerekir.yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim şimdiden.
kullanıcı adı ve parola : isa

not: bu program olana kadar çok başınızı ağrıtacam gibi geliyor.bu nedenle hepinizden şimdiden özür dilerim:roll:

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25-12-2029
aşağıdaki kodu formun initalize bölümüne yaz

Private Sub UserForm_Initialize()

ComboBox1.RowSource = "VERİ!e2:e" & Sheets("VERİ").[e65536].End(3).Row
End Sub
diğer sorunu pek anlayamadım çünkü dosyanda sadece veri sayfası var kullanılan ürünler hangi kolonda

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
udentr teşekkürler ama .......

ilginden dolayı teşekkür ederim.sanırım ben eksik anlattım.şimdi biraz daha net olması için excele açıklayıcı bir iki şey daha yazdım .ama burdada söylemek istiyorum.yapılan ürünü kaydet kısmında comboboxdan seçmiş olduğum ürün için gerekli olan hammaddelerin isimlerini miktarını ve birimini otomatik olarak textboxlara geçmesi nasıl olur.bir ürün için gerekli olan hammadde örnek olarak A ürününde 150 kğ üretmek için V hammaddesi 150kğ üzerinde %12 kullanılıyor.yapılan ürünü kaydet kısmında ben 235kğ yazınca bunu nasıl oranlayıp textboxlara yazabilir.
tekrar tekrar teşekkürlerimi iletirim.iyi akşamlar herkese......

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
25-12-2029
dosyayı incelermisiniz

Bazı sorularım olacak öncelikle bence her ürün için ayrı bir sayfa açarsanız daha kullanışlı olur kanatindeyim, kodları yazdım inceleyin istediğniz böyle bir şeymi eğer istediğiniz böyle ise diğer textboxlara aynı kodları yazın benim anladığım kısacası combobox 2 ye kaç kg olacağını yazıyoruz combobox1 den de hangi ürün olacağını seçiyoruz textboxlara o ürünle ilgili hammaddeler geliyor diğer textboxlara ise şimdi işte burda bir şeyde anlaşalım 150 kg için hamm.oarnı dediğin kolon hep sabitmi olacak. yani; Zhammadesi 0,12. t hammaddesi 0,75 gibi hep sabit bir sayımı bunu belirtirmisin lütfen yoksa bunlar değişkenmi sen önce formu bir incele istersen vede dediğim gibi her ürün için ayrı bir sayfa açarsan daha iyi olur eğer fazla ürün ün yoksa böylesi daha kullanışlı olur gibi ötnek olarak sayfana bir tane ekliyorum

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
tamamlandı sayılır:(

uıdentr2002 çok sağol ama kğ veya gr geçiyor..fakat dikkat ettinmi bilmiyorum.combobox un yanına bir textbox açmıştım yanında kğ yazıyor..bu textbox ben bir kilo girdiğimde veri sayfasındaki orana göre niktarıda yazabilirmi?

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
25-12-2029
zaten öyle

dikkat edersen öyle yaptığımı sanıyorum önce o textboxa girmek istediğin kg miktarını gir sora comboboxtan ürünü seç göreceksinki o hammaddenin kullanılması gereken miktarları yazacaktır tekrar dosyayı incelermsin ama dikkat et önvce textboxa o ürününden ne kadar ürtmek sitiyorsan onu yaz sonra comboboxdan ürünü seç

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
diğer ürünlerin hammadde oranlarını nasıl görecek?

ya kusura bakma akşam akşam belki kafam doldu.burda sadece a ürünü için gerekli, hammadde oranlarını bütün hepsine uyguluyor.hangi ürünü seçersen seç.ben o A ürünü yanına ilave olarak diğer ürünleri ve hammaddeleri girecem.seçili ürünü algılayıp o ürün için olan hammadde oranlarını görmesini nasıl sağlayacam?:(tekrar ilgine teşekkür ederim.çok sağol...:icelim:

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
25-12-2029
tahir

dosyanı biraz değiştirdim dediğim gibi ürünleri ayrı ayrı sayfalarda gösterdim ve sen önce comboboxtan istediğin ürünü seçiyorsun sonrada textbox61' e ürün miktarını giriyorsun. Sen hangi ürünü seçersen o ürünün sayfasındaki bilgilerin textboxlara yazılacaktır Ama hala şu soruma cevap vermedin üründe kullanılan hammaddelerin oranları her ürün için farklı olacaktır değilmi yani sana gönderdiğim dosyadaki mantık doğrumu her ürün için gerekli hammadde oranalrı hepsi içn aynımı yani (0,12 , 0,75 ve 0,17 mi) doyayı incele

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
teşekkürler

udentr eline emeğine sağlık.ilgine ve alakana teşekkür ederim.sağol.ewet her ürün için ayrı bir oran var.hepsinin hammadde oranı farklı.veri sayfasında a ürünü için yazılı olan bigilerin aynısından b , c ve diğer ürünler içinde yazılı olacak.sanırım bundan sonrasını azda olsa içinden çıkmaya çalışırım.ama fikirlerine ve emeğine saygım var.tekrar tekrar teşekkür ederim.nasıl olsa bu program bitene kadar daha çok görüşecez gibi geliyor.iyi günler iyi çalışmalar:Dost:

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
25-12-2029
tahiroğlu

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana sende sağolasın