listekutusundaki verilere otomatik tamamlama yaptırabilirmiyiz

Excel Vers. ve Dili
2003
Tr
Herkeze merhaba.
Benim için önemli olan bir sorunu paylaşarak bilgi ve tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum.
Veri ---> doğrulama ----> liste kısmından bir listekutusu oluşturdum
verilerin bulunduğu sütuna =konular ismini verdim
şuan için 300 den fazla satır (konu) var liste kutusunu açıp mousla bulmak bazen zor oluyor. Listekutusundaki veriler için otomatik tamamlama yaptırabilirmiyiz.

Sitede bu konuyla ilgili araştırma yaparken aşağıdaki mesajı buldum benim yaptığım uygulamaya çok benziyor

alta linkteki örnek.zip dosyasındaki örnekte
http://www.excel.web.tr/attachment.php?attachmentid=16001&d=1177450857

Benim istediğim örnekteki E5 hücresinde listekutunu tıklamadan hücreye abc girdiğimde tüm değeri (abcdw) otomatik olarak yazdırsın

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Combo daha kullanışlıdır, bu tür uygulamalar için.

Excel Vers. ve Dili
2003
Tr
Şuanki bilgilerimle ancak makro kullanmadan düşeyara fonksiyonuyla birşeyler yapmaya çalıştım. Uygulama kısaca şöyle;
B sutununda kullanıcı, listeden konuyu tıklıyor (örneğin DKY-34: Araç bakım faaliyetleri) seçtiği konuya ait hedef hemen yan hücrede C stununda otomatik olarak yazılıyor (örneğin Araç bakımında uygulanacak yönergelerin bilinmesi)
Kullanıcının nezaman hangi hücreye hangi konuyu gireceği belli değil. 25 satırlık bir tablo var bu b stunundaki 25 satır içinde herhangi bir konuyu herhangi bir hücreye girebilir buna göre yan hücrede o konunun hedefi yazmak zorunda.

Ayrıca konular hergeçen gün çoğalıyor (konular.xls) çalışma kitabına yeni bir konu eklenmesi gerektiği zaman araya stün eklenerek giriliyor.
Sonuç olarak kesinlikle Combo mu kullanmam gerekiyor yanlış anlamadıysam eğer öyleyse bunu nasıl yaparım.
Teşekkürler...