listelerin seçimi

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
türkçe
Saygıdeğer Ustalarım
Bir sorunum var çözemedim.
Yapmak istediğim listeden kişiyi seçtiğimde sayfa 3 te bulunan tablodan kontrolörün yanlarındaki yazan kişiler alt alta seçilsin istiyorum.mesela ben hasan ı seçtiğimde sayfa 2 de ali ve ayşenin bilgileri yazsın istiyorum. Acaba VBA ile mi yoksa formülle mi yapmalıyım birtürlü anlayamadım.
Yardımcı olabilirmisiniz.Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Saygıdeğer Ustalarım
Bir sorunum var çözemedim.
Yapmak istediğim listeden kişiyi seçtiğimde sayfa 3 te bulunan tablodan kontrolörün yanlarındaki yazan kişiler alt alta seçilsin istiyorum.mesela ben hasan ı seçtiğimde sayfa 2 de ali ve ayşenin bilgileri yazsın istiyorum. Acaba VBA ile mi yoksa formülle mi yapmalıyım birtürlü anlayamadım.
Yardımcı olabilirmisiniz.Teşekkürler.
Merhaba,

C10 hücresi için,

=İNDİS(Sayfa3!A:A;KAÇINCI(F6;Sayfa3!B:B;0))

D10 hücresi için,

=F6

E10 hücresi için,

=DÜŞEYARA(F6;Sayfa3!B:C;2;0)

.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
türkçe
mesela hasan ı seçtiğimde hasanda listede 2 kişi var. c11 hangi formülü yazmalıyım. bu şekilde liste uzarsa förmüller ne olmalı sizin formül ile tek kişi yazıyor.
yardımınız için teşekkür ederim.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
mesela hasan ı seçtiğimde hasanda listede 2 kişi var. c11 hangi formülü yazmalıyım. bu şekilde liste uzarsa förmüller ne olmalı sizin formül ile tek kişi yazıyor.
yardımınız için teşekkür ederim.
Dosyanız ektedir..

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
türkçe
DEĞERLİ USTALARI
Bu işlemi VBA ile yapabilirmiyim. Listbox kutusu ile yapıpta kodlarla ilgi yardımcı olurmusunuz.