Listeme ile Eleyerek Sonuca Ulaşmak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 (12) SP2 Türkçe
Merhaba Arkadaşlar;

Ekteki dosya örneği yapmaya çalıştığım bir çalışmanın, çalışmayı kolaylaca anlayabilmem ve anlatabilmem için yaptığım basit bir örneğidir.

Bu çalışmada yapmak istediklerim şöyle:

a.Belirli bir çıkış şehirini, ardından belirli bir yükleme şehirini, ardından da araç şeklini seçtikten sonra,aynı satırda belirlenen bir hücrede fiyatın ortaya çıkması.

Çalışmanın Özellikleri:

a. Belirli bir çıkış şehirleri var, ama her çıkış şehri belirli bir varış şehri ile bağlantılı değil. Yani çıkış şehirleri stabil olurken varış şehileri karışık olabilir ve varış şehirleri kısmına ekteki örnekteki Veri sayfası formunda giriş yapılması gerekebilir. Yani bir varış şehri eklenecekse onun sol yanındaki sütüna mutlaka stabil çıkış şehirlerinden biri eklenecek.

b. Araç seçenekleri şu anda 2 tane olmakla birlikte en fazla 3 tane olabilecektir ileride.

c.Ve Giriş sayfasındaki Fiyat verisi hücresi aynı satırda bulunacak lakin hemen bitişik hücre değil, satırın başka bir hücresinde de bulunabilir.

Ben çalışmayı dorğulama yöntemlerinden açılır liste ile çözmeye çalıştım ama bir sonuca ulaşamadım. Umarım siz bana yardımcı olursunuz.

Excel Vers. ve Dili
(Excel 2016 - İngilizce)
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
30-11-2022
Ekteki dosya belki size fikir verebilir.,

Yanlız aynı satırdaki verileri seçmek gerekiyor.Yoksa hatalı gösteriyor.

Excel Vers. ve Dili
Sayın ripek çalışmanız için teşekkür ederim:
Yalnız burada benimde karşılaştığım aynı sorun var. Biz her hürceye bağımsız olarak ad atıyoruz ve buna göre bir topla.çarpım oluşturuyoruz. Yani bu durumda aslında biz hücrelerin birbirlerine bağımlı olarak listelenmesini sağlayamıyoruz. Aslında olması gereken bu, mesela ilk tanımlama yapıldıktan sonra,ikinci tanımlama sadece yanında ismi geçenler için olmalı.

Excel Vers. ve Dili
(Excel 2016 - İngilizce)
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
30-11-2022
Anladığım kadarıyla Çıkış hücresini seçince Varış hücresine ilgili veriler gelecek.
Varış hücresini seçince Araç hücresine ilgili veriler gelecek.Araç hücresini seçinde de Fiyat bilgisi gelecek.Sanırım bu istediğiniz açılır kutularla yapılır ama biraz uğraşmak gerekiyor.

Excel Vers. ve Dili
Evet aynen dediğiniz gibi. Ama nasıl yapılacağına dair en ufak bir fikrim yok.

Excel Vers. ve Dili
MS Office Excel 2003 SP2
ingilizce
Merhaba,

Ek'deki gibi bir düzenleme yapılabilir belki.

Excel Vers. ve Dili
çalışmanız için teşekkür ederim bu da denenebilir bir yol. yalnız siz burada şehir isimlerini direkt olarak kodun içine gömmüşsünüz. Oysa benim merak ettiğim ve yapmak istediğim şey şehir isimlerinin direkt olarak belirli alanda belirtilen tablodan almak, ve tekrarları yok etmek.

Aslında mantık olarak şu şekilde olması lazım yalnız koda nasıl dökeceğimi bilemiyorum.

Kod belirli bi alanı seçecek, bu alanda tekrar edilenlerden bir tane almak yoluyla yeni bir liste oluşturacak, bu listeyi bir ad olarak tanımlayacak ve doğrulama ile oluşturduğumuz açılır listenin içine gömecek, bu açılır listeden seçildiği zaman bir liste aynı işlem yan menü için uygulanacak, sonra aynı işlem diğer yan menü için.
Belkide daha kolay bir yolu vardır ama benim aklıma gelen bu.

Peki ben eğer bunları bu şekilde değilde kendim hücrelere yazsam sonucu almak daha mı kolay olur?

Excel Vers. ve Dili
MS Office Excel 2003 SP2
ingilizce
Merhaba,

Yapmak istediğinizi biraz daha net anladım. Ek'deki dosya biraz daha yapmak istediğiniz ile örtüşüyor olmalı.
İyi çalışmalar.

Caner

Excel Vers. ve Dili
ben bu işlemi çok uzun bir tabloda tek tek satırlarda gerçekleştirmek istiyorum. Userform çözümü bu durumda pek iç açıcı gelmedi bana. (sakın yanlş anlayıp, beğenmemişlikle hareket ettğim algılanmasın, her yardıma minnettar kalıyorum).

Peki eğer bu tablo verisinde çıkış şehri-varış şehri-otobüs-fiyat dörtlüsünü değil de, sadece çıkış şehri-varış şehri-fiyat üçlüsünü kullanarak tabloda bir kesişme sağlayıp onu kullanabilir miyiz? Bu durumda nasıl olur. Yani iki hücreye yazılan veriyi tabloda kesiştirip, kesiştikleri hücredeki veriyi nasıl yazıdrabilirim?