Soru Listiview1'den sayfaya aktarım kodu revizesi ricası

Excel Vers. ve Dili
2003
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-02-2024
Merhaba arkadaşlar.
Aşağıdaki kod il normalde listview1 deki verileri sıralı olarak şablonun A7 sütunundan itibaren sayfaya aktarıyorum. Ancak sayfa biçimlendirmesinde zaruri olarak yaptığım değişiklik sonrası kodu mevcut duruma göre revize edemedim.
Kod:
For n = 1 To Val(ListView1.ColumnHeaders.Count)
Sheets("MAL_ALIMI_KARAR_TUTANAĞI").Cells(1, n).Value = Sheets("MAL_ALIMI_KARAR_TUTANAĞI").Cells(1, n).Value
Next

sat1 = Worksheets("MAL_ALIMI_KARAR_TUTANAĞI").[b65536].End(3).Row + 2
For r = 1 To ListView1.ListItems.Count
For i = 2 To ListView1.ColumnHeaders.Count
Sheets("MAL_ALIMI_KARAR_TUTANAĞI").Cells(sat1, i).Value = ListView1.ListItems(r).ListSubItems(i).Text
Next i
sat1 = sat1 + 1
Next r
Sayfa biçimlendirmesinde çokça sayıda birleştirilmiş hücreler var. Dolayısıyla mevcut kod sayfaya sıralı olarak yazıyor ve resimdeki gibi çok hoş olmayan bir hal meydana geliyor.
Ekran Alıntısı.PNG
Kod revizesi ile olması gereken ise;
Listview1'in 1.kolonu boş geçilecek, herhangi bir yere yazılmayacak
2. Kolonu B sütununa
3. Kolonu G sütununa
4. Kolonu I sütununa
5. Kolonu K sütununa
6. Kolonu P sütununa
7. Kolonu U sütununa
8. Kolonu Z sütununa
9. Kolonu AB sütununa
10. Kolonu AG sütununa
11. Kolonu AI sütununa
12. Kolonu AK sütununa yazılması gerekiyor.
Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• 198.2 KB Görüntüleme: 5

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2021 Türkçe
Merhaba.
Aşağıdaki kodları dener misiniz?
Ben test edemedim.
Kod:
    For n = 1 To Val(ListView1.ColumnHeaders.Count)
        Sheets("MAL_ALIMI_KARAR_TUTANAĞI").Cells(1, n).Value = Sheets("MAL_ALIMI_KARAR_TUTANAĞI").Cells(1, n).Value
    Next

sat1 = Worksheets("MAL_ALIMI_KARAR_TUTANAĞI").[b65536].End(3).Row + 2
    For r = 1 To ListView1.ListItems.Count
        Sheets("MAL_ALIMI_KARAR_TUTANAĞI").Cells(sat1, "B").Value = ListView1.ListItems(r).ListSubItems(2).Text
        Sheets("MAL_ALIMI_KARAR_TUTANAĞI").Cells(sat1, "G").Value = ListView1.ListItems(r).ListSubItems(3).Text
        Sheets("MAL_ALIMI_KARAR_TUTANAĞI").Cells(sat1, "I").Value = ListView1.ListItems(r).ListSubItems(4).Text
        Sheets("MAL_ALIMI_KARAR_TUTANAĞI").Cells(sat1, "K").Value = ListView1.ListItems(r).ListSubItems(5).Text
        Sheets("MAL_ALIMI_KARAR_TUTANAĞI").Cells(sat1, "P").Value = ListView1.ListItems(r).ListSubItems(6).Text
        Sheets("MAL_ALIMI_KARAR_TUTANAĞI").Cells(sat1, "U").Value = ListView1.ListItems(r).ListSubItems(7).Text
        Sheets("MAL_ALIMI_KARAR_TUTANAĞI").Cells(sat1, "Z").Value = ListView1.ListItems(r).ListSubItems(8).Text
        Sheets("MAL_ALIMI_KARAR_TUTANAĞI").Cells(sat1, "AB").Value = ListView1.ListItems(r).ListSubItems(9).Text
        Sheets("MAL_ALIMI_KARAR_TUTANAĞI").Cells(sat1, "AG").Value = ListView1.ListItems(r).ListSubItems(10).Text
        Sheets("MAL_ALIMI_KARAR_TUTANAĞI").Cells(sat1, "AI").Value = ListView1.ListItems(r).ListSubItems(11).Text
        Sheets("MAL_ALIMI_KARAR_TUTANAĞI").Cells(sat1, "AK").Value = ListView1.ListItems(r).ListSubItems(12).Text
        sat1 = sat1 + 1
    Next r

Excel Vers. ve Dili
2003
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-02-2024
Teşekkür ederim arkadaşım.
Listiview1 den şablona istenen şekilde aktarım yapıyor.
Sayfada birleştirilmiş hücrelerde işlem yapmak hakkatensıkıntılıymış.
Şimdi de birleştirilmiş hücrelerde uzun metinlerin otomatik olarak hücreye oturması için çalışıyorum. Makro kaydet yetersiz kalıyor.
7.satırdan başlayıp son dolu satıra kadar A:AM arası sütunları otomatik olarak biçimlendirme yapılabilirmi?